Σκληρά βασανιστήρια της CIA υπό τους ήχους των Red Hot Chili Peppers

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το “Al Jazeera”, ένας ανακριτής της CIA, αποκάλυψε ότι κρατούμενοι για…

red hot 0

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το “Al Jazeera”, ένας ανακριτής της CIA, αποκάλυψε ότι κρατούμενοι για τρομοκρατία βασανίζονται άγρια υπό τους ήχους της μουσικής των Red Hot Chili Peppers. Οι βασανιστές έδειχναν μάλιστα συγκεκριμένη προτίμηση στα τραγούδια “Californication” και “Can’t Stop”.

Oι ανατριχιαστικοί μέθοδοι βασανιστηρίων της CIA, ειδικά την περίοδο μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, καταγράφονται σε έκθεση 6.600 σελίδων της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ. H CIA χρησιμοποιούσε “μυστικές τοποθεσίες” για να ανακρίνει τους κρατουμένους της χρησιμοποιώντας άγνωστες μέχρι τότε μεθόδους, στις οποίες περιλαμβάνονται η δια της βίας παραμονή του κρατουμένου μέσα σε παγωμένο νερό, απανωτά χτυπήματα στον τοίχο, εικονικοί πνιγμοί κ.α.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που κομμάτια της ροκ σκηνής, χρησιμοποιούνται ως μουσική… υπόκρουση για σκληρά βασανιστήρια. Πριν από λίγους μήνες, τα μέλη του συγκροτήματος “Skinny Puppy” έκαναν μήνυση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, γιατί χρησιμοποιούσε τα τραγούδια τους, κατά τη διάρκεια βασανιστηρίων στο Γκουαντανάμο.

“Η μουσική μας είναι… ανήσυχη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παράξενους τρόπους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με την τακτική της κυβέρνησης”, είχε αναφέρει τότε ο ιδρυτής της μπάντας cElvin Key στους New York Times.