Newsroom

Newsroom

Σκληρή κριτική της Θύρας 4 σε Σαββίδη: "Δεν γίνεται να παριστάνουμε τους μαλάκες"

Ως κύριο υπαίτιο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού της ομάδας θεωρούν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον Ιβάν Σαββίδη, αναγνωρίζοντάς του παράλληλα την οικονομική του συνεισφορά στην ομάδα τα 5 χρόνια που διατηρεί τα διοικητικά ηνία. «Ο άνθρωπος που έχει την οικονομική ευχέρεια να μεγαλώσει το σύλλογο κάνει εδώ και 5 χρόνια τα ίδια εγκληματικά λάθη» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Θύρας 4.

57c3fdd21dc52446148b4757 2

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ο χθεσινός ντροπιαστικός αποκλεισμός του ποδοσφαιρικού Π.Α.Ο.Κ μετά από διπλά ματς με ένα σουηδικό χωριό ήρθε να επισφραγίσει μία αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μία κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με τη λογική και με όσα περίμενε ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. Εκτός αυτού, μετά από 5 χρόνια παρουσίας/κυριαρχίας Σαββίδη στην ΠΑΕ , ένα ικανοποιητικό διάστημα για να αντιληφθούμε πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τον καθρέφτη και να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι, ούτε όπως μας παρουσιάζουν ότι είναι.

Πριν από λίγους μήνες και μετά από 14 ολόκληρα χρόνια η ομάδα κατέκτησε πανάξια τον έβδομο τίτλο της τσαλαπατώντας εμφατικά τους πράσινους και τους κίτρινους της Αθήνας. Έκανε τη συνηθισμένη ευρωπαϊκή πορεία της, απέδωσε κατά διαστήματα το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στον Π.Α.Ο.Κ στο αστείο ελληνικό πρωτάθλημα (όπου και τερμάτισε 3 βαθμούς πίσω από τον πρώτο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και ο προπονητής κατάφερε να φτιάξει ένα σύνολο που “φώναζε” ότι με 3-4 ποιοτικές προσθήκες θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω.

Η ομάδα, υποτίθεται, θα έμπαινε στην κούρσα της φετινής περιόδου με μεγάλο όπλο την ετοιμότητα, την ομοιογένεια και το χτίσιμο πάνω σε σωστές βάσεις. Έτσι όπως πρέπει να κάνεις στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή. Να χτίζεις πάνω στην επιτυχία και να ανεβαίνεις σιγά σιγά στηριζόμενος στις δικές σου δυνάμεις.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ όμως είχε άλλη άποψη. Ο προπονητής έφυγε, χωρίς ποτέ να μάθουμε το γιατί, και στη θέση του ήρθε ένας Σέρβος που διέπρεψε στην Β εθνική του θαυμαστού κινέζικου πρωταθλήματος. Ο Σαββίδης δεν κατάφερε να κρατήσει το μόνο προπονητή που έφερε τίτλο στα 5 χρόνια διοίκησής του στον Π.Α.Ο.Κ.

Ήταν ο μοναδικός που καθάρισε την κλίκα των αποδυτηρίων και έκανε ξεκάθαρο πως η θέση στην ενδεκάδα δεν έχει καμία σχέση με το lifestyle και τον τόπο καταγωγής. Μας έκανε να διαπιστώσουμε πως μια γυμνασμένη ομάδα όπως ήταν ο Π.Α.Ο.Κ. πέρυσι, μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα των “εξωγήινων παρεμβολών” στο προπονητικό κέντρο της Μεσήμβριας, γεγονός που ταλαιπωρούσε επί πολλά χρόνια την ομάδα.

Το καλύτερο όλων είναι ότι η επιλογή του νέου προπονητή έγινε από τους σούπερ μυστικοσυμβούλους του Σαββίδη και όχι από τους αρμόδιους, δηλαδή αυτούς που πληρώνονται για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Ο τρομερός περίγυρος του Σαββίδη: Ένα γκρουπ ατόμων που δεν έχουν καμία θέση στην ΠΑΕ, αλλά συμβουλεύουν τον ιδιοκτήτη και του μεταφέρουν τις αστείρευτες γνώσεις τους πάνω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο στρατηγός Φράγκος, ο πνευματικός του Αναστασιάδη, ο wannabe manager Βούκιτς και ο κάθε απίθανος που είναι πρόθυμος να γλύψει το μεγάλο ηγεμόνα και να του αποκαλύψει σε ταχύρυθμα μαθήματα τα μυστικά της επιτυχίας.

Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να γκρεμίσεις την περσινή ομάδα, αλλά ο μεγαλομέτοχος με τις ακατανόητες επιλογές του τα κατάφερε και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Μέσα σε 40 μέρες πρόλαβε να καπελώσει και να αχρηστεύσει τον τεχνικό διευθυντή, έφερε τον Στανόγεβιτς, έδιωξε τον Στανόγεβιτς, άλλαξε 2 προπονητές μέχρι τον Αύγουστο, έμεινε χωρίς αμυντικό χαφ,χωρις αναπληρωματικό σέντερ φορ, χωρίς αναπληρωματικό δεξί μπακ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει και πως να το κάνει.

Και τώρα που χάθηκε η Ευρώπη και η ποδοσφαιρική περίοδος 2017-18 ξεκινάει με το χειρότερο δυνατό τρόπο ήρθε η ώρα να μάθουμε τον υπεύθυνο, ο οποίος είναι πάντα ένας από τους δεκάδες αναλώσιμους υπαλλήλους του Σαββίδη γιατί, ως γνωστόν, ο Σαββίδης δεν φταίει ποτέ.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να αμφισβητήσουμε την προσφορά του Σαββίδη στον Π.Α.Ο.Κ. Είναι γνωστή η σωτήρια πληρωμή των χρεών προς το δημόσιο, η αναβάθμιση της μπουτίκ, το εκπληκτικό site και η οικονομική βοήθεια σε πολλά τμήματα του ερασιτέχνη Π.Α.Ο.Κ. Ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ χειροκρότησε μέσα από την καρδιά του τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στο γήπεδο του Βόλου και στηρίζει έμπρακτα την ομάδα παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως, δεν γίνεται να παριστάνουμε τους μαλάκες.

Ο άνθρωπος που έχει την οικονομική ευχέρεια να μεγαλώσει το σύλλογο κάνει εδώ και 5 χρόνια τα ίδια εγκληματικά λάθη. Παρεμβαίνει παντού, μπερδεύει την ομάδα, ξενερώνει τον κόσμο, προσλαμβάνει όποιον περνάει έξω την Τούμπα για να μπορεί να του χρεώσει την ευθύνη της ενδεχόμενης αποτυχίας και επιμένει να μην καταλαβαίνει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι οι συνηθισμένες business.

Μπορεί στο εργοστάσιο που παράγει τσιγάρα να μπορείς να απολύεις κάθε εβδομάδα μία Σβετλάνα και να προσλαμβάνεις μία Ρουσλάνα χωρίς να έχεις επιπτώσεις. Μπορεί στο εργοστάσιο που επεξεργάζεται αλλαντικά και φτιάχνει το θρυλικό λουκάνικο “Γκαννόβερ έξτρα” να διώχνεις τον Σεργκέι και να παίρνεις τον Ιγκόρ χωρίς να χαλάει η γεύση, αλλά το ποδόσφαιρο έχει άλλους κανόνες. Ο Π.Α.Ο.Κ είναι κάτι διαφορετικό και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ θέλει αγωνιστικές επιτυχίες.

Ασχολούνται μόνο με την ομάδα, αδιαφορούν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του εκάστοτε μεγαλομετόχου, δεν ψάχνουν να βολευτούν και δεν κατευθύνονται από τις πληρωμένες πέννες των δημοσιογράφων του συλλόγου. Το σύνολο των οργανωμένων οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. μέλος του οποίου αποτελούμε και εμείς ζήτησε πέρυσι επίμονα 4 φορές ραντεβού με το μεγαλομέτοχο. Το ραντεβού αυτό ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε παρά μόνο στο τέλος της περσινής σεζόν αρκεστήκαμε σε μια συνάντηση τελευταίας στιγμής μιας ολιγομελούς ομάδας οπαδών μας με το Γιώργο Σαββίδη.

Ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να καταλάβει πως εμείς σε αντίθεση με τους συμβουλάτορες του δεν έχουμε και δε θέλουμε κανένα οικονομικό συμφέρον από αυτόν. Έτσι λοιπόν με την αγνή και αστείρευτη αγάπη μας για το σύλλογο γνωρίζοντας πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική πραγματικότητα μπορούμε να του μιλήσουμε κοιτώντας τον στα μάτια και όχι στην τσέπη.

Σ’ ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ ο καθένας πρέπει να έχει τις αρμοδιότητές του. Για παράδειγμα ο τεχνικός διευθυντής ενημερώνεται από τη διοίκηση για το μπάτζετ της αγωνιστής σεζόν άρα και για το ποσό που θα δαπανηθεί για τις μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου. Στον Π.Α.Ο.Κ. συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, άσχετοι όπως προείπαμε αποφασίζουν για τον προπονητή της ομάδας εν αγνοία του τεχνικού διευθυντή και εν τέλει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας κωλυσιεργεί εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της εμμονής του μεγαλομετόχου να επεμβαίνει σε κάθε μια κίνηση ξεχωριστά.

Είναι βέβαιο ότι οι “ρεπόρτερ του Π.Α.Ο.Κ” ενωμένοι και αποφασισμένοι θα ψάξουν να βρουν το επόμενο θύμα. Το πιθανότερο είναι πως αυτός έχει βρεθεί ήδη. Όταν δεν συσχετίζουν τον Π.Α.Ο.Κ με ομάδες Β και Γ εθνικής, ή δεν ψάχνουν να επιβάλλουν με “αθώα” άρθρα την παρουσία συγκεκριμένων παραγόντων, προπονητών και παικτών στην ομάδα, τότε διαλέγουν το άτομο που είναι πιο βολικό στο να συγκεντρώσει τα πυρά του κόσμου. Αυτό το άτομο θα παίξει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Από την αγάπη τους για τον Π.Α.Ο.Κ το κάνουν, για αυτό και άτομα που ήταν στα δικαστήρια και δεν θέλανε να βλέπει ο ένας τον άλλο, τώρα μαζεύτηκαν στην ίδια εκδοτική στέγη.

Η Ευρώπη μας τελείωσε απότομα, αλλά μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που έρχονται. Αρκεί να μην γίνουν τα ίδια λάθη. Αρκεί να σταματήσει να λειτουργεί ο Π.Α.Ο.Κ σαν ελληνικό δημόσιο της δεκαετίας του 80. Αρκεί να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι του καθενός, να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της οικογένειας Σαββίδη, να εμφανιστεί διάθεση για δουλειά, ενέργεια και εμπιστοσύνη. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταλάβουν όλοι πως η τωρινή ομαλότητα μοιάζει με κατάρα και όχι με ευλογία και η κριτική θα πάει εκεί που πρέπει.

Υ.Γ1: Εφόσον η ομάδα δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην Ευρώπη πρέπει να γίνει μείωση της τιμής των διαρκείας και επειδή σαν κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. δεν έχουμε μάθει στα εύκολα οφείλουμε να γεμίσουμε την Τούμπα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Υ.Γ2: ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΜΑΓΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μετά τιμής,

Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ. ΘΥΡΑ 4

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…