Σκληρή κόντρα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις Μαξίμου και ΝΔ για την υπόθεση Noor1

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση του Noor1.

594bf1041dc524c3548b4a13

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρει πως η ΝΔ προσπαθεί να «δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1» ενώ ταυτόχρονα την καλεί να καταθέσει άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού Άμυνας.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση διερωτάται αν η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη «εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού» κατόπιν συγκεκριμένων εντολών από επιχειρηματία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Η ΝΔ, αφού για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της να μην πετύχει η κυβέρνηση θετική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1, που οψίμως ανακάλυψε και όχι όταν οι βασικοί μάρτυρες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον νεκροί.

Καλούμε λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να απαντήσουν ευθέως:

1. Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;

2. Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;

3. Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα;

4. Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;

5. Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ’ αυτού ή κατ’ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;

Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού Άμυνας, αντί να την επικαλούνται υπογείως και μετά να ανασκευάζουν.

Στη Βουλή άλλωστε, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν με ένοχες σιωπές και μισόλογα. Θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός.»

Η απάντηση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στην κυβέρνηση λέγοντας πως αντιλαμβάνεται την «αγωνία και τον πανικό του κ. Τσίπρα να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και τον πανικό του κ. Τσίπρα να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του.

Ας μην έχει τόσο άγχος κι ας μην βιάζεται να συσπειρώσει τους βουλευτές του πίσω από τον βαρύτατα εκτεθειμένο Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Όσο κι αν το φοβούνται όλα θα έρθουν στο φως».

Τσίπρας: Απερίσπαστη η Δικαιοσύνη για την άθλια υπόθεση του Noor 1

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, τόνισε πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να έρθουν όλα στο φως και να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη σε υποθέσεις διαφθοράς που διερευνώνται. Ειδικότερα, εκαθάρισε ότι η δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της.

«Έχουμε δεσμευθεί να μην συγκαλύψουμε τίποτα, να μην υποθάλψουμε, να μην υποχωρήσουμε απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που υπονόμευσαν το δημόσιο συμφέρον, που κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, που δωροδόκησαν και δωροδοκήθηκαν και ξέπλυναν μαύρο χρήμα», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Είτε πρόκειται για την υπόθεση της Siemens που ακόμα ταλανίζει την πολιτική ζωή, είτε για άλλες υποθέσεις πιο πρόσφατες, όπως η υπόθεση Novartis, τα εξοπλιστικά, η υπόθεση του πρώην υπουργού κ. Παπαντωνίου είτε για το μεγάλο σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν», που φέρνει στην επιφάνεια όλες τις σκοτεινές πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος.

Είτε, όμως, αν πρόκειται -και ακόμα περισσότερο εγώ θα έλεγα- για εγκληματικές ενέργειες που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και μας αφήνουν όλους εμβρόντητους, όπως η άθλια αυτή υπόθεση του NOOR1 με τους δύο τόνους ηρωίνης και τους μυστηριώδεις ταυτόχρονους θανάτους πολλών εκ των κρίσιμων μαρτύρων της υπόθεσης. Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των συνταγματικών της δυνατοτήτων και της δικαιοκρατίας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε η ελληνική δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις και ο ελληνικός λαός να μάθει αλλά και οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…