Σκληρή απάντηση στη Ντενέβ από Γαλλίδες φεμινίστριες

Με κείμενό τους απαντούν στο άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες στην γαλλική εφημερίδα "Le Monde" από μια ομάδα γυναικών που εκφράζει ανησυχία για μια επάνοδο του "πουριτανισμού" μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον διάσημο παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται από πολλές γυναίκες για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση

5a562c851dc52489268b457f

Περιφρονούν τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων και θέλουν να επιβάλουν ξανά τη σιωπή που έσπασε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Γουάινστιν, απαντούν σήμερα Γαλλίδες φεμινίστριες στο άρθρο που δημοσίευσαν χθες περίπου εκατό γυναίκες, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, και το οποίο υπερασπίζεται την “ελευθερία” των ανδρών “να ενοχλούν”.

“Μόλις γίνει ένα βήμα για την ισότητα, ακόμη και μισού χιλιοστού, ευγενικές ψυχές μας προειδοποιούν αμέσως ότι υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε στην υπερβολή”, σημειώνουν οι ακτιβίστριες αυτές που υπογράφουν ένα κείμενο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο francetvinfo.

“Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα. Όμως το επίμονο ή αδέξιο ‘καμάκι’ δεν είναι αδίκημα, ούτε η αβρότητα φαλλοκρατική επίθεση”, έγραφαν χθες στην Le Monde μια εκατοστή ηθοποιοί, συγγραφείς, ερευνήτριες ή δημοσιογράφοι, εκφράζοντας ανησυχία για την εμφάνιση “ενός φεμινισμού που παίρνει το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα”.

“Στη Γαλλία, καθημερινά, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες πέφτουν θύματα παρενόχλησης. Δεκάδες χιλιάδες σεξουαλικών επιθέσεων. Και εκατοντάδες βιασμών”, απαντούν σήμερα οι περίπου τριάντα φεμινίστριες που υπογράφουν αυτό το κείμενο, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Καρολίν Ντε Αάς, δημοσιογράφοι και πολλές ακτιβίστριες.

Γι’ αυτές, οι γυναίκες που υπέγραψαν το άρθρο στην Le Monde “μπερδεύουν σκόπιμα μια σχέση γοητείας, που στηρίζεται στον σεβασμό και την ευχαρίστηση, με κάτι το βίαιο”.

Λέγοντας ότι η πλειονότητα των προσωπικοτήτων που αναφέρονται στην Le Monde είναι “υπότροποι στην υπεράσπιση κάποιων που εγκληματούν σε βάρος παιδιών ή στην δικαιολόγηση του βιασμού”, οι φεμινίστριες σημειώνουν επίσης σήμερα ότι οι γυναίκες αυτές “χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την προβολή τους από τα μέσα ενημέρωσης επιδιώκοντας η σεξουαλική βία να θεωρείται κάτι συνηθισμένο” και “περιφρονούν στην πραγματικότητα τα εκατομμύρια των γυναικών που υφίστανται ή έχουν υποστεί τη βία αυτή”.

“Με το κείμενο αυτό, προσπαθούν να επιβάλουν ξανά τη σιωπή που αρχίσαμε να σπάμε. Δεν θα τα καταφέρουν”, συνεχίζουν οι γυναίκες που υπογράφουν αυτό το κείμενο, οι οποίες αναφερόμενες στο διάσημο hashtag #BalanceTonPorc, καταλήγουν: “Τα γουρούνια και οι σύμμαχοί τους εύλογα ανησυχούν. Ο παλιός τους κόσμος εξαφανίζεται”.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους