Σκληρή απάντηση Λέκκα για τον fake… σεισμό των 9,5 ρίχτερ

Ένα δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και κάνει λόγο για σεισμό, μεγέθους 9,5 Ρίχτερ ο οποίος προβλέπεται να γίνει τον Αύγουστο στην Κρήτη, αναγκάστηκε να διαψεύσει σήμερα με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας.

597da6321dc5242b4e8b458d

Ο κος Λέκκας έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου, το οποίο παράλληλα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή. 

Ο καθηγητής ωστόσο παίρνει αμέσως θέση και διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοια φήμη. Επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατή η έγκαιρη και αξιόπιστη πρόβλεψη σεισμών και ότι οι τεκτονικές δομές στην Ελλάδα δε δίνουν τέτοια μεγέθη.

Δηλώνει δε ότι ουδέποτε έχει συνεργαστεί με το “Λιθουανό σεισμολόγο” – ανυπόστατο πρόσωπο, ο οποίος επίσης αναφέρεται στο άρθρο – hoax.

Καλεί τέλος όσους χρησιμοποιούν το internet ως μέσο ενημέρωσης, να διαβάζουν προσεκτικά και να αξιολογούν την εκάστοτε πηγή.


Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…