SKEVORIA

Τριάντα στελέχη της "ΝΔ της Ισπανίας", του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι, καταδικάστηκαν για διαπλοκή με κατασκευαστικές εταιρείες και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας, το επονομαζόμενο ως «Γκιούρτελ». Μάλιστα το Λαϊκό Κόμμα, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 250 χιλιάδων ευρώ στο Ισπανικό δημόσιο. Δε συγκρίνονται βέβαια με τα 250 εκατομμύρια που χρωστάει το αδελφό κόμμα στην Ελλάδα, αλλά και πάλι... δεν είναι και λίγο.

5b0966541dc524505e8b459c

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Πάντως ο Μαριάνο Ραχόι θα πρέπει να ζητήσει συμβουλές από τον “κολλητό” του, Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνη Γεωργιάδη για το πως να “πάει μέχρι τέλους” τους επικριτές και να μηνύσει τους Ισπανούς δικαστές, καθώς πρόκειται καταφανέστατα για… σκευωρία.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο, λοιπόν, φέρεται αυτή τη στιγμή ικανό να ρίξει την κυβέρνηση Ραχόι, αλλά για τα ελληνικά ΜΜΕ και το πολιτικό τους σκέλος, τη Νέα Δημοκρατία, δε συγκρίνεται με με το σπίτι που αγόρασε, με δάνειο, ο ηγέτης των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Σε αυτές τις εκλογές δε βλέπω να καλείτε τον Ιγκλέσιας των Podemos. Μάλλον θα είναι απασχολημένος στην πισίνα του και δε θα έχει χρόνο να σας διαθέσει», είπε, μέσα στη Βουλή παρακαλώ, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συζήτηση για την οικονομία… όχι της Ισπανίας, της Ελλάδας. Λογικό. Άλλωστε το σπίτι που αγόρασε ο Ιγκλέσιας σε προάστιο της Μαδρίτης απέχει μόνο 2.759 χιλιόμετρα από την πλατεία Εξαρχείων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζουμε, όταν το διεφθαρμένο κόμμα του Ραχόι, είχε κερδίσει τις εκλογές στην Ισπανία το 2016, είχε γράψει γεμάτος περηφάνια πως “οι Ισπανοί έδωσαν απάντηση στο λαϊκισμό. Στους δύσκολους καιρούς οι πολίτες αναζητούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα“. 


Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Πάνω από τα μισά κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έχουν στελέχη που επίσημα ελέγχονται ή έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις διαφθοράς.

Πρέπει να παραδεχτούμε όμως πως η νεοφιλελεύθερη δεξιά στην Ευρώπη (και παντού) δεν είναι ανακόλουθη με τα πιστεύω της, όπως για παράδειγμα ο Ιγκλέσιας που τόλμησε να πάρει δάνειο για να αγοράσει πολυτελές σπίτι.

Η νεοφιλελεύθερη Δεξιά στηρίζει τις ιδέες της και τους αγώνες της για έναν πιο δίκαιο κόσμο… πιο δίκαιο για τις εταιρείες που φοροαποφεύγουν και τους επιφανείς επιχειρηματίες.

Η νεοφιλελεύθερη Δεξιά, δίνει πρώτη το παράδειγμα του κέρδους πάνω από τον άνθρωπο.

Η νεοφιλελεύθερη Δεξιά, όπως έχει πει, αυτολεξεί, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση”.

Η “σκευωρία” στην Ισπανία αποδεικνύει ότι η νεοφιλελεύθεροι στην Ευρώπη είναι οι μόνοι ειλικρινείς πολιτικοί. Αυτά που πιστεύουν τα κάνουν πράξη. Απλά στην Ισπανία καταδικάστηκαν. Στην Ελλάδα εξακολουθούν να σηκώνουν το δάχτυλο και θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία… πιο διψασμένοι για εξουσία και χρήμα, από ποτέ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…