Newsroom

Newsroom

Σκάνδαλο Facebook: Πού είναι εξαφανισμένος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Το Facebook βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο μάτι του κυκλώνα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Cambridge Analytica, που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην πολιτική αλλά και δημόσια ζωή στις ΗΠΑ.

5ab256991dc5249e228b45ec

Και ενώ όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις ο βασικός πρωταγωνιστής που δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος.

Η εταιρεία αρκέστηκε σε μια λυτή ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι είναι «σοκαρισμένη που εξαπατήθηκε» και τόνισε ότι «κατανοεί τη σοβαρότητα του προβλήματος». Όμως ο Ζούκερμπεργκ δεν έχει ακόμη μιλήσει ούτε έχει γράψει κάτι στη σελίδα του στο Facebook.

Αν και δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου ή κάποια επιτροπής καθώς όλοι έχουν ζητήσει εξηγήσεις, ο ιδρυτής του Facebook φαίνεται πως αποφεύγει για την ώρα οποιοδήποτε σχόλιο.

«Είναι μεγάλη υπόθεση και το γνωρίζει», λέει η πηγή από το Facebook και προσθέτει πως ο Ζούκερμπεργκ θα μιλήσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο επικεφαλής του Facebook επικεντρώθηκε τις τελευταίες ώρες στο πώς να λύσει το πρόβλημα και όχι στο τι θα πει και αν θα κάνει κάποια δήλωση.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου Cambridge Αλεξάντρ Κόγκαν, που συγκέντρωσε τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατήγγειλε ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης και η εταιρεία Cambridge Analytica τον χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο.

«Δεν ήξερα σε τι θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συγκέντρωσα» δήλωσε.

«Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας αποτέλεσαν σοκ για εμένα», δήλωσε ο Κόγκαν στο BBC και πρόσθεσε «πιστεύω ότι ουσιαστικά τόσο το Facebook όσο και η Cambridge Analytica με χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο, αν και πιστεύαμε ότι έκαναν κάτι που ήταν πραγματικά κανονικό».

«Η Cambridge Analytica μας είχε διαβεβαιώσει ότι όλα ήταν απολύτως νόμιμα και βάσει των κανονισμών λειτουργίας», τόνισε ο Κόγκαν. 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…