Newsroom

Newsroom

“Σιμόν Μπολίβαρ, ο Απελευθερωτής των Συνειδήσεων”

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, με αφορμή την 184η επέτειο του θανάτου του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ,…

simon bolivar

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, με αφορμή την 184η επέτειο του θανάτου του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ, οργανώνει μαζί με τις εκδόσεις Νότιος Άνεμος την παρουσίαση του βιβλίου “Σιμόν Μπολίβαρ, ο Απελευθερωτής των Συνειδήσεων”.

Για πρώτη φορά συγκεντρώνονται μεταφρασμένα σε ένα βιβλίο βασικά κείμενα του Σιμόν Μπολίβαρ, του Απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής. Γεννήθηκε το 1783 στο Καράκας της Βενεζουέλας. Μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους της εποχής, όπως ο Αντρές Μπέγιο και ο Σιμόν Ροντρίγκες και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ευρώπη. Το 1807 επέστρεψε στο Καράκας όπου και οργάνωσε μαζί με ομοϊδεάτες του το κίνημα αντίστασης και ανεξαρτησίας. Μετά από μια σειρά μαχών σε πολλά μέτωπα στη Λατινική Αμερική, το 1821 κατόρθωσε τη δημιουργία της Μεγάλης Κολομβίας στην περιοχή όπου σήμερα εκτείνονται η Βενεζουέλα, η Κολομβία, ο Παναμάς και ο Ισημερινός. Αργότερα συνέβαλε στην απελευθέρωση του Περού και της Βολιβίας και προέδρευσε και στις τρεις νεοσύστατες χώρες.

Ο Σιμόν Μπολίβαρ πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου 1830 σε ηλικία 47 ετών, στη Σάντα Μάρτα της σημερινής Κολομβίας ενώ αργότερα τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στο Καράκας. Το έργο του, ωστόσο, και η κληρονομιά που άφησε πίσω του θεωρούνται ανεκτίμητα. Πέραν του γεγονότος ότι η εμβληματική του φυσιογνωμία καθόρισε την πορεία της Λατινικής Αμερικής, το συγγραφικό του έργο αποτελούσε και αποτελεί για τον σύγχρονο κόσμο πηγή πληροφοριών για τη φιλοσοφία και τη σκέψη του.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Ακαδημίας 50. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν κρασί.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Καθηγητής Ιστορίας του Ισπανοαμερικάνικου Πολιτισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Δημήτριος Δρόσος, ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερνάντες και ο Υπεύθυνος των εκδόσεων Νότιος Άνεμος, Βασίλης Καρναβάς, παρουσία του Πρέσβη Δημήτριου Λέτσιου, Διευθυντή Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η Δρα. Κλασικής Φιλολογίας, Έφη Καφρίτσα, θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου. 

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας προσκαλεί με μεγάλη τιμή την βενεζουελάνικη, τη λατινοαμερικάνικη και την ελληνική κοινότητα να παρευρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους μέλη ξένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα. 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ