Σίγησε ο Μπιγκ Μπεν – Ακούστε την καμπάνα του να χτυπάει για τελευταία φορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα το μεσημέρι, στις 12 ακριβώς, η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν χτύπησε δώδεκα φορές και σίγησε για να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν τέσσερα χρόνια, αν και πιθανόν να ολοκληρωθούν νωρίτερα εξαιτίας της δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει το γεγονός σε πολλούς Βρετανούς πολιτικούς.

599160271dc52418558b4616 1

Οι πολίτες έσπευσαν να ακούσουν τους τελευταίους χτύπους του Μπιγκ Μπεν πριν την έναρξη των εργασιών που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 29 εκατομμύρια λίρες (31,7 εκατομμύρια ευρώ) και αφορούν τον πύργο και το ρολόι, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αν και το μνημείο είναι γνωστό ως Μπιγκ Μπεν η ονομασία αυτή δεν αφορά παρά μόνο την επιβλητική καμπάνα των 13,7 τόνων του βικτωριανού αυτού πύργου των 96 μέτρων ύψος.

Η καμπάνα αυτή έπαψε από σήμερα να σημαίνει την ώρα, όπως το κάνει εδώ και 158 χρόνια σχεδόν χωρίς διακοπή. Ωστόσο το ρολόι θα συνεχίσει να λειτουργεί χάρη σε έναν προσωρινό ηλεκτρικό μηχανισμό που θα τοποθετηθεί για το διάστημα που θα διαρκέσει η ανακαίνιση και το κοινό θα μπορεί να βλέπει τουλάχιστον μία από τις τέσσερις οθόνες του.


Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…