Newsroom

Newsroom

Σιγά μη γίνουμε Σικάγο…

Εάν οι επιστήμονες έλεγαν στην κυβέρνηση και στο δήμο της Αθήνας ότι πρέπει να πάρουν από σήμερα μέτρα γιατί πριν…

Εάν οι επιστήμονες έλεγαν στην κυβέρνηση και στο δήμο της Αθήνας ότι πρέπει να πάρουν από σήμερα μέτρα γιατί πριν από το τέλος του αιώνα, η πρωτεύουσα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, θα δει τη μέση θερμοκρασία αλλά και το δείκτη υγρασίας να εκτοξεύονται στα ύψη, θα τους αντιμετώπιζαν σαν UFO.

Στο Σικάγο, όμως, οι «κουτόφραγκοι» μάσησαν και άρχισαν τις παρεμβάσεις μόλις τους ενημέρωσαν ότι το βαθύ ψύχος και οι «πολικές» θερμοκρασίες θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν την πόλη. Και άρχισαν τα «κορόιδα» να παίρνουν μέτρα από τώρα!

-Η άσφαλτος στους δρόμους ξηλώνεται για να τοποθετηθεί νέο υλικό που θα είναι διαπερατό από το νερό, έτσι ώστε να ενισχύεται ο δροσισμός.

-Απαγορεύτηκε η φύτευση λευκής δρυός, το δέντρο σήμα κατατεθέν του Ιλλινόις, και δόθηκε εντολή να φυτεύονται στο εξής μόνον βελανιδιές και είδη όπως η φυλλοβόλος Λικιδάμβαρη, που ευδοκιμούν σε θερμές και υγρές συνθήκες.

-Ειδικά ραντάρ θα εντοπίζουν τα πιο hot σημεία της πόλης ώστε σε αυτές τις περιοχές να εφαρμοστεί πρόγραμμα για να φυτευτούν οι στέγες

-Κλιματιστικά θα εγκατασταθούν στα 750 δημόσια σχολεία που σήμερα έχουν μόνον εγκαταστάσεις θέρμανσης.

Και όλα αυτά γίνονται γιατί οι επιστήμονες εκτιμούν ότι εάν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συνεχίσουν να αυξάνονται με τον ίδιο ταχύ ρυθμό, το Σικάγο θα έχει καλοκαίρια που θα μοιάζουν με αυτά του Νότου. Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η θερμοκρασία θα ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου για περισσότερες από 72 ημέρες, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, η πόλη είχε κατά μέσο όρο λιγότερες από 15 μέρες με θερμοκρασία πάνω από 32 βαθμούς.

Για την Αθήνα αυτά είναι βέβαια ψιλά γράμματα… Είμαστε ελληναράδες και όχι αμερικανάκια….

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…