Newsroom

Newsroom

«Σχολικό» εν έτει 2018 στην Αμφιλοχία

Το είδαμε κι αυτό και μακάρι να μην ήταν αληθινό. Μικροί μαθητές, κατά το σωτήριο έτος 2018, μεταφέρονται στο σχολείο τους πάνω στην καρότσα αγροτικού.

αγροτικο σχολικο 1

Είναι το μεταφορικό μέσο στη Δημοτική Ενότητα Μενιδίου του Δήμου Αμφιλοχίας. Οι μαθητές του οικισμού Κατσουλάρι μεταφέρονται με αυτόν τον απίστευτο τρόπο στο δημοτικό σχολείο Χρυσοπηγής.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 18 Οκτωβρίου και την ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, Βασίλης Φωτάκης, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Όποια και αν είναι η δικαιολογία από την Περιφερειακή αρχή, όσες και αν είναι οι υποτιθέμενες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις το μόνο σίγουρο είναι ό,τι δεν είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία η ανάθεση μετακίνησης των μαθητών. Πρωτόγνωρη όμως είναι η αβελτηρία, η προχειρότητα και η αδράνεια!

Αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ και τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε αθέμιτες υπερβάσεις που καταλήγουν σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!»

 Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Προϊστάμενος Πρωτoβάθμιας Εκπαίδευσης του Nομού Χρήστος Κολοβός, το πρόβλημα μη μίσθωσης αυτοκινήτου προέκυψε φέτος και αυτό έχει να κάνει με τους διαγωνισμούς που μέχρι στιγμής δεν είχαν αποτέλεσμα λόγω του ότι η έδρα των ταξί βρίσκεται στην Αμφιλοχία και όχι στην περιοχή του ορεινού Βάλτου. 

Βάσει της νομοθεσίας δεν τους επιτρέπει  να πραγματοποιούν μετακινήσεις σε περιοχές εκτός της έδρας τους .Οι προσπάθειες που έγιναν προς την πλευρά του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας δεν απέδωσαν μέχρι στιγμής γιατί δεν έχει επιπλέον διαθέσιμο mini bus προκειμένου να φτάνει στους στενούς και ορεινούς δρόμους .Χαρακτηριστικό είναι ότι η περιοχή όπου βρίσκονται οι μικροί μαθητές χιλιομετρικά είναι πιο κοντά στο Κομπότι της Άρτας από ότι στην Αμφιλοχία που είναι η έδρα του δήμου.

Μία νέα διαδικασία πάντως για την μίσθωση ιδιωτικού αυτοκινήτου  μέσω  διαγωνισμού -προσφορών  έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

Στόχος είναι να προσπεράσουν το νομικό κώλυμα  που προκύπτει λόγω της έδρας των ταξί στην Αμφιλοχία και να μπορέσουν την επόμενη εβδομάδα είτε με ταξί μισθωμένο, είτε με μικρό λεωφορείο του ΚΤΕΛ να πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…