Newsroom

Newsroom

Σημίτης: Το πρόβλημα της χώρας δεν έχει λυθεί

O πρώθην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν έχει λυθεί, εκτιμώντας ότι το τέλος του τρίτου μνημονίου θα ακολουθήσουν νέες συμφωνίες με αυστηρή παρακολούθηση της χώρας.

5956a4e91dc52428388b4650

«Η ελληνική πολιτική ζωή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, το λέω με λύπη», τόνισε, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το βράδυ της Παρασκευής.

«Εδώ και τώρα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημά μας να προσδιορίσουμε το μέλλον μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Σημίτης επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να έχει γνώση και ικανότητα για τη διαχείριση της κατάστασης.

Όπως είπε, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν έντονα. «Με άλλα λόγια, η χώρα θα βρίσκεται σε στενωπό και τα προσεχή χρόνια. Η πρόσβασή μας στο ξέφωτο δεν είναι νομοτελειακή. Απαιτεί σχέδιο, προσπάθεια, κυρίως όμως απαιτεί ευθύνη – από την κυβέρνηση και από τα κόμματα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2% έως το 2060 συνεπάγεται ανυπέρβλητες δυσκολίες για τους πολίτες κι ένα δυσμενές πλαίσιο για την προσπάθεια της ανάπτυξης. «Η χώρα μας θα συνεχίσει να σέρνεται» σημείωσε.

Ο κ. Σημίτης κάλεσε για άμεση ενότητα όλων των δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα υπηρετήσουν μια πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…