Σήκωσε το γάντι ο Τσίπρας – αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή

Την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα στο Προεδρείο της Βουλής.

57ebc3eb1dc5242a338b45af

Κατά τη δευτερολογία του, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Παιδεία που διεξάγεται σήμερα Τετάρτη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν βρήκε τίποτα να απαντήσει για τα ζητήματα της επικαιρότητας και της διαπλοκής και σηκώνοντας το γάντι που του είχε πετάξει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «καμιά φορά γίνονται αποδεκτά», καταθέτοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αίτημα για τη διεξαγωγή συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

«Είπατε ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε για την διαπλοκή να γίνει ειδική συζήτηση στη Βουλή. Κύριε Μητσοτάκη καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Καταθέτω λοιπόν αίτημα για προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για διαπλοκή και διαφθορά . Δεν θα αφήσουμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Θα απαντηθούν όλα εδώ μέσα στη Βουλή» είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας. «Δεν θα αποδράσετε, θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονόματα και διευθύνσεις», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι στην πρωτολογία του «δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για την επικαιρότητα γιατί εδώ και ένα μήνα η χώρα βρίσκεται στο ρυθμό ενός καταιγιστικού βομβαρδισμού: οι άδειες. Μετά τον διαγωνισμό από κανάλια που δεν πήραν άδειες, από κανάλια που δεν έχουν άλλα θαλασσοδάνεια να πάρουν, από κανάλια που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει για πρώτη φορά να πληρώσουν, άνοιξε ορυμαγδός ότι η χώρα και η κυβέρνηση καταρρέει. Του έδωσα την ευκαιρία να τοποθετηθεί, αλλά προτίμησε να αποδράσει. Δεν θέλησε να λερώσει τα χέρια του ενδεχομένως γιατί του το συνέστησαν οι επικοινωνιολόγοι του ή γιατί την βρώμικη δουλειά την κάνουν άλλοι, οι καναλάρχες».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός στην αρχική του ομιλία αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς με αφορμή τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε πως η συζήτηση σήμερα αφορά την Παιδεία.

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Κρήτη

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα