"Σφυροκόπημα" της έδρας στη Λίνα Νικολοπούλου για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Tην ώρα που η χώρα βρίσκεται στη δίνη των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο μεγατόνων της Novartis, με τα στοιχεία του FBI να εμπλέκουν στο μεγάλο πάρτι και το ζεύγος Στουρνάρα, με αναφορές και στη διασύνδεση με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του Κώστα Βαξεβάνη με την Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα...

5a8bf9541dc524922a8b4839

γράφει η Κατερίνα Κατή

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε το κατηγορητήριο σε απλή δυσφήμιση ,παραδέχτηκε δηλαδή πως τα όσα είχε γράψει το HotDoc για την κ. Στουρνάρα και τις συμβάσεις της δεν ήταν ψευδή.

Υπενθυμίζεται ότι η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, δεν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση για το τεύχος που ήταν αφιερωμένο στις δράσεις της στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά για ένα άλλο τεύχος στο οποίο υπήρχε φωτογραφία του ζεύγους Στουρνάρα με τη λεζάντα που θύμιζε πως όπως είχε αποκαλύψει το προηγούμενο τεύχος “βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει εκατομμύρια το ζεύγος Στουρνάρα”.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της πολτικώς ενάγουσας .

Στουρνάρα: “Είναι σίγουρα εξυβριστικό το δημοσίευμα … Είχε βασιστεί σε προηγούμενο δημοσίευμα που ήταν εκτενές. Έλεγε ότι βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει χρήματα η οικογένεια Στουρνάρα”.

Πρόεδρος : Για το ΚΕΕΛΠΝΟ λέει…

Στουρνάρα: Τη δική μας φωτογραφία έχει, εμένα και του συζύγου μου… και λέει ότι βάφτισαν, το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν ξέρω ποιοι, τον καρκίνο κολλητικό , για να πάρει λεφτά η οικογένειά μου.

Πρόεδρος : Το ΚΕΕΛΠΝΟ έπρεπε να ήταν εδώ πολιτική αγωγή. Κατά τη γνώμη του ο δημοσιογράφος και διαβάζοντας το πόρισμα, θεωρεί ότι το βάφτισαν… Αυτή ήταν η σκέψη του… Είναι ένα γεγονός που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ. Που είναι τώρα εδώ το εξυβριστικό; Η κρίση του είναι το “για να πάρετε λεφτά”.

Στουρνάρα: Είναι εξυβριστικό , εδώ εμφανίζει μια συμπαιγνία.

Πρόεδρος: Δεν λέει για συμπαιγνία…

Στουρνάρα: Στη λεζάντα μιλάει για το προηγούμενο τεύχος και λέει ότι όλα έγιναν για να εισπράξει μερικά εκατομμύρια η οικογένεια Στουρνάρα. Το άρθρο γράφτηκε για να βλαφτεί ο Στουρνάρας… Γιατί δεν με έλεγε Νικολοπούλου; Επειδή κανείς δεν ξέρει τη Νικολοπούλου…

Πρόεδρος : Το έκανε για να αναδείξει την σπουδαιότητα…

Στουρνάρα: Είναι ένας συκοφάντης δημοσιογράφος…

Πρόεδρος : Γιατί δεν κάνατε τότε μήνυση στο πρώτο δημοσίευμα;

Στουρνάρα: Για να μην ρίξω νερό στον μύλο τους και της Κυβερνησης… Πολλοί μου είπαν τότε μην ασχολείσαι με τον Βαξεβάνη.

Βαξεβάνης : Εγώ είμαι δημοσιογράφος, όχι Κυβέρνηση.

Στουρνάρα: Έχει εμμονή με μένα και την οικογένειά μου. Όταν ασκήθηκε η δίωξη για ΚΕΕΛΠΝΟ και ξαναγράφτηκε το όνομά μου, έβγαλα δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα και ζητώνας να μην ξανααναφερθεί το όνομά μου… Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο κ.Βαξεβάνης.

Εισαγγελέας: Πως θα μπορούσε να τα γράψει ;

Στουρνάρα : Πρώτα από όλα είναι ψέμα

Εισαγγελέας : Ναι, αλλά η πρωτόδικη απόφαση δεν το λέει αυτό. Δεν μας ενδιαφέρει εδώ το ψευδές… Άρα τι εξυβριστικό βγαίνει από αυτό το δημοσίευμα;

Στουρνάρα: Είναι και ψευδές και άκρως συκοφαντικό. Το αισχρό είναι αυτό που λέει για τα “μερικά εκατομμύρια” που θα τα εισπράτταμε εμείς. Η οικογένεια μου. Εγώ προσωπικά, η εταιρεία μου, πήρα 650.000…

Πρόεδρος: Η Κοινοπραξία 1,3 εκατομμύρια πήρε.

Στουρνάρα: Εγώ τι πήρα; Με θεωρεί ηθικό αυτουργό της απόφασης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόεδρος: Ναι αλλά κρίθηκαν αυτά στο πρωτόδικο, λέει ότι μπορεί και όλα αυτά να είναι αληθή, το δικαιολογημένο ενδιαφέρον επίσης είναι γεγονός. Το θέμα είναι, θα μπορούσε να το πει αλλιώς; Δεν έκανε έφεση η κ.Νικολοπούλου για να κριθεί εκ νέου το δυσφημιστικό, μόνο ο κ.Βαξεβάνης έκανε.

Πρόεδρος : Ελέγχεστε για αυτή τη σύμβαση ;

Βαξεβάνης: Ελέγχεται … και από το FBI.

Απατσίδης: Είναι in rem προς το παρόν… Αν το δημοσίευμα έλεγε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε για μηνύματα που θα έπρεπε να είχαν μεταδοθεί δωρεάν, κι άρα ζημιώθηκε, θα ήταν εντάξει;

Στουρνάρα: Εμένα το πόρισμα των επιθεωρητών που επικαλείστε δεν αποδίδει τίποτε σε εμένα, καμία ευθύνη. Ας έκανε ό,τι ήθελε, αλλά να αφήσει την οικογένειά μου απ΄έξω…

Πρόεδρος : Ούτε με την εταιρεία σας να ασχοληθεί ;

Στουρνάρα: Ούτε.

Βαξεβάνης: Στο FBI να τα πείτε αυτά.

Απατσίδης: Είχατε γνώση για τον καρκίνο γιατί ήσαστε ομιλητές στα συνέδρια της Novartis;

Μαντζουράνης :Είναι αληθές ή ψευδές το πόρισμα;

Στουρνάρα: Είναι ψευδές.

Μαντζουρανης: Κι επειδή εμείς λέμε ότι είναι αληθές ας τα πάρουμε ένα προς ένα… Το είχε στα χέρια του;

Στουρνάρα: Ναι.

Μαντζουράνης: Έγινε πάρτι εκατομμυρίων μέσω διαφήμισης , ναι ή όχι ;

Στουρνάρα: Δεν έγινε …

Μαντζουράνης: Το πόρισμα δεν μιλά για πάρτι εκατομμυρίων στην διαφήμιση και για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ατασθαλίες;

Στουρνάρα: Το διάβασα σε ό,τι αφορά το δικό μου έργο…

Μαντζουράνης: Είναι οικογενειακή η εταιρεία;

Στουρνάρα: Της Νικολοπούλου είναι η εταιρεία, τα παιδιά μου είναι μέτοχοι κατά 24%. Πήρα ένα έργο ΕΣΠΑ και το εκτέλεσα.

Μαντζουράνης: Να πούμε τώρα πως το πήρατε μέσω ΕΣΠΑ; Πήγαν λοιπόν ή όχι τα λεφτά στην οικογένεια Στουρνάρα; Και που είναι το συκοφαντικό στο «βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό;» Προκύπτει από το πόρισμα των επιθεωρητών ότι δεν είχε αρμοδιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ γι αυτές τις δράσεις;

Στουρνάρα: Είναι απόλυτα αναληθές…

Πρόεδρος: Ναι αλλά ο δημοσιογράφος που το διαβάζει …

Μαντζουράνης: Είναι ψευδές ότι η οικογένεια σας πήρε τα 600 εκατομμύρια…

Βαξεβάνης: Ο κ. Στουρνάρας ο ίδιος την ανακοίνωση που έβγαλε για να σας υποστηρίξει από που την έβγαλε; Από την Τράπεζα της Ελλάδος;

Στουρνάρα: Έχει σημασία;

Βαξεβάνης: Έχετε διαβάσει τα δημοσιεύματα που σας εμπλέκουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τις φαρμακευτικές και το ΚΕΕΛΠΝΟ;

Πρόεδρος : Καθίστε….

Στη συνέχεια εξετάστηκε η μάρτυρας Μάρθα Νατσουλίδου, από την πλευρά της μηνύτριας, συνεργατιδα στην εταιρεία της, η οποία, όπως είπε, είχε ασχοληθεί και με το επίμαχο έργο.

Απατσίδης: Ξέρετε άλλη δράση του ΚΕΕΛΠΝΟ για μη λοιμώδες νόσημα;

Μάρτυρας: Όχι …

Απατσίδης: Στα ταξίδια που έκανε η εταιρεία με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετείχατε;

Στουρνάρα (παρεμβαίνει) : Ποια ταξίδια ;

Απατσίδης : Κατά τη διάρκεια υπογραφής της επίμαχης σύμβασης ποιος ήταν υπουργός Υγείας και Διοικητής του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Πρόεδρος : Το 2009 -20010 λέτε …

Απατσίδης: Δεν γνωρίζετε τον κ.Παπαδημητρίου ;

Μάρτυρας : Όχι.

Πολιτική αγωγή: Το έργο που ανέλαβε και εκτέλεσε η κ. Στουρνάρα πληρώθηκε από το ΕΣΠΑ.

Πρόεδρος : Και δεν το ήξεραν αυτό οι επιθεωρητές που έγραψαν αυτό το πόρισμα;

Πολιτική αγωγή (Μουζακίτης): Το ήξεραν αλλά… αφήστε ήμαστε αγανακτισμένοι.

Πρόεδρος : Και γιατί δεν τους μηνύσατε;

Πολιτική αγωγή : Μήνυση δεν κάναμε, κάναμε μια αναφορά… ήλεγξαν αναρμοδίως ένα έργο ΕΣΠΑ.

Βαξεβάνης: Πήραν τα κονδύλια στο ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν ανεξέλεγκτο για να μοιράσουνε το χρήμα.

Μαντζουράνης : Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει διαφήμιση για τον καρκίνο … Δεν ήταν επιλέξιμη δαπάνη, κακώς μπήκε στο ΕΣΠΑ.

Πολάκης: Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η Offshore του υπουργείου Υγείας

“Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να διατυπωθεί και ηπιότερα η είδηση από τον Κώστα Βαξεβάνη. Έτσι κινούταν αυτό το κράτος επί τριάντα χρόνια και μοίραζε τις μίζες δεξιά κι αριστερά. Έδιναν ένα σωρό λεφτά για κάτι που θα έπρεπε να προβαλλόταν τζάμπα. Αλήθεια είναι αυτά που περιγράφονται στο δημοσίευμα”, υποστήριξε στην κατάθεση του στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη με την Λίνα Νικολοπούλου -Στουρνάρα, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

“Εγώ τα έχω πει και πιο χοντρά και δημόσια, τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: “Οργανικός διοργανωτής της διακίνησης του μαύρου χρήματος ήταν ο Παπαδημητρίου μέχρι που τον διώξαμε το 2016. Προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλες τις Κυβερνήσεις. Ήταν συγκοινωνούντα δοχεία, φαίνεται και από την δικογραφία της Novartis και θα βγουν κι άλλα”.

Ακόμα ο κ. Πολάκης στην άκρως διαφωτιστική κατάθεσή του για τα έργα και τις ημέρες του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και για το αντικείμενο της δίκης υποστήριξε: “Το επίμαχο πόρισμα των επιθεωρητών έχει μια σειρά από συμπεράσματα που αποκαλύπτει ότι στήθηκε μια δουλειά προκειμένου να την πάρουν κάποιοι. Ήταν μια σειρά από συμβάσεις. Ήταν μια προσανατολισμένη αδιαφανής διαδικασία για να δοθούν οι δουλειές κάπου. Ο καρκίνος δεν είναι γενικά χρόνιο νόσημα. Δεν είχε αλλάξει ο εσωτερικός κανονισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Η πολιτικώς ενάγουσα δεν συμμετείχε στην αρχή του διαγωνισμού, παρά μόνο όταν δόθηκε παράταση. Στους όρους του διαγωνισμού δεν υπήρχε ο όρος της μη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως όφειλε. Και υπήρχε μια καταδίκη της κ. Στουρνάρα, μικρή -μεγάλη δεν έχει σημασία.

Και είναι και το ζήτημα της ουσίας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν για πολλά χρόνια η offshore του Υπουργείου Υγείας. Και βέβαια δεν μας έδιναν τα στοιχεία για να τα συγκαλύψουν. Εκεί λειτουργούσε ένας παρακρατικός μηχανισμός πελατειακών διορισμών, να τρώμε το δημόσιο χρήμα. Μπορούσαν αν θέλουν να φτιάξουν ένα σποτ, να πληρώσουν γι αυτό και μετά να προβληθεί δωρεάν. Αυτοί δεν έκαναν καν αίτημα για την δωρεάν προβολή. Δεν έδωσαν στοιχεία στους ελεγκτές, αυτά που υποτίθεται ότι υπήρχαν.

Πρόεδρος: Η παράταση δόθηκε επί τούτου για να μπορέσει να συμμετάσχει η κ. Στουρνάρα;

Πολάκης: Είναι προφανές. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ήταν η συνήθης πρακτική που συνέβαλλε στην χρεοκοπία αυτής της χώρας. Έδιναν παρατάσεις μέχρι να συνεννοηθούν οι εργολάβοι μεταξύ τους. Έτσι κινούταν αυτό το κράτος και μοίραζε τις μίζες δεξιά κι αριστερά. Έδιναν ένα σωρό λεφτά για κάτι που θα έπρεπε να προβάλλονταν τζάμπα. Aλήθεια είναι αυτά που περιγράφονται. Εγώ τα έχω πει και πιο χοντρά και δημόσια. Οργανικός διοργανωτής της διακίνησης του μαύρου χρήματος ήταν ο Παπαδημητρίου μέχρι που τον διώξαμε το 2016. Προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλες τις Κυβερνήσεις. Ήταν συγκοινωνούντα, δοχεία φαίνεται και από την δικογραφία της Novartis και θα βγουν κι άλλα.

Το έκαναν κι εδώ με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να το πάρουν κάποιοι. Έσπαγαν κομμάτια για να μοιράζουν δουλειές σε όλους.

Το παρακράτος που υπήρχε εκεί μέσα έχει και ονοματεπώνυμο με πρώτο του Παπαδημητρίου. Μοίραζαν τις δαπάνες στους κλητούς. Εγώ μόλις πήρα το πόρισμα το διαβίβασα ως όφειλα στην εισαγγελία διαφθοράς γι αυτό μου επιτέθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι που ταΐζονταν. Έμεινε όμως στο συρτάρι πάνω από ένα χρόνο με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν τις ακριβείς συνθέσεις. Οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Αν εγώ κλέψω σήμερα σαν υπουργός και ξέρω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί μετά από 15 χρόνια, θα κλέψω. Είναι η αίσθηση της ατιμωρησίας.

Πρόεδρος: Πώς θα μπορούσε να το πράξει ποιο ευπρεπώς ο δημοσιογράφος; Γιατί υπάρχει κι ένα δικαιολογημένο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου να αποκαλύψει όλη την αλήθεια.

Πολάκης: Υπάρχουν και κάποιοι που λένε και ψέματα γιατί παίρνουν λεφτά. Εγώ εδώ θα τα έλεγα και πιο χοντρά γιατί έχω μάθει να λέω τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη.

Πολιτική Αγωγή: Πώς αποδεικνύεται ότι η Νικολοπούλου συμμετείχε σε ένα πάρτυ εκατομμυρίων;

Πρόεδρος: Τα είπε, ανέπτυξε τα στοιχεία από το πόρισμα, την παράταση που δόθηκε κλπ.

Πολιτική Αγωγή: Ο κ. Ξανθός συμμερίζεται την άποψη σας;

Πολάκης: Μαζί την δώσαμε τη συνέντευξη με τον Υπουργό. Μαζί τα στείλαμε στον Εισαγγελέα. Το ότι υπάρχει διαφορετική εκφορά λόγου δεν σημαίνει και διαφορετική οπτική των πραγμάτων. Υπάρχει μια παροιμία που λέει: και οι δυο πέτρες αλέθουν το στάρι. Η πάνω πέτρα είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ κι οι κάτω οι εταιρείες. Ναι, βάφτισαν τον καρκίνο χρόνιο. Πορεία χρόνια μπορεί να έχει ο καρκίνος, όμως δεν είναι χρόνιο νόσημα. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο έργο: Όταν αναζητήθηκαν στην αρχή τα τιμολόγια όλα δεν υπήρχε τίποτε. Βρέθηκαν μετά από πολύ χρόνο αλλά δεν ξέρω αν καλύπτουν το σύνολο του έργου.

Τεχνητή ένταση από την Πολιτική Αγωγή

Πολιτική Αγωγή: Οι επιθεωρητές όμως δεν καταλήγουν σε αμφιβολία για το θέμα της αρμοδιότητας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόεδρος: Σε άλλα σημεία λέει και εν αμφιβόλω το πόρισμα. Να μην απαντήσει ο υπουργός.

Πολτική αγωγή (Μουζακίτης): Αφορισμούς κάνει εδώ ο υπουργός, τίποτε άλλο δεν βλέπει.

Πολάκης: Πολύ μακρύ βλέπετε τον απογευματινό σας ίσκιο. Και δεν έχω πιάσει και τα άλλα.

Μουζακίτης: Έχει πρόβλημα με τον κ. Στουρνάρα.

Μαντζουράνης: Γιατί, θέλει να γίνει δοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος;

Μουζακίτης: Είχε πει για 4 εκατομμύρια ότι είχε πάρει η κ. Στουρνάρα.

Πολάκης: Για εδώ ήταν λιγότερα, να τα πούμε συνολικά;

Απατσίδης: Εξακόσια και εξακόσια.

Μουζακιτης: Να αναβληθεί η υπόθεση για κρείσσονες να έρθουν να καταθέσουν οι τέσσερις υπάλληλοι που ήταν στην επιτροπή προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για να βεβαιώσουν την εκτέλεση και παράδοση του έργου.

Μαντζουράνης: Για να παραγραφεί;

Πολιτική Αγωγή: Ο ίδιος ο μάρτυρας αμφισβητεί τις υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου, τα έπαιρναν λέει οι πάντες για τριάντα χρόνια.

Πολάκης: Εννοείται και τους αμφισβητώ. Πως είχε στηθεί το παιχνίδι;

Πρόεδρος: Ποιον ελέγχουμε τώρα, τους επιθεωρητές ελέγχουμε;

Πολιτική Αγωγή: Μα λένε ότι ήταν αληθές το δημοσίευμα. Σκοπός να φύγουν από εδώ και να λένε, να τα έπαιρναν. Το έργο κράτησε τρία χρόνια.

Πρόεδρος: Δεν έχουμε πάντως εδώ συκοφαντία. Έχει τελειώσει το θέμα. Και τι περισσότερο θα μας πουν οι μάρτυρες;

Πολιτική Αγωγή: Τι ακριβώς κάνανε. Έκαναν έρευνα στα γραφεία της κ. Στουρνάρα μετά από αυτό το δημοσίευμα και τα πήραν όλα.

Πρόεδρος: Νόμιμα ή παράνομα;

Μουζακίτης: Εμείς έχουμε ένα θέμα.

Πρόεδρος: Να πάτε τότε να τα ζητήσετε. Η κ. Νικολοπούλου είχε τα δικά της έγγραφα τα άλλα που αφορούν στο έργο ήταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Νικολοπούλου: Εμείς είχαμε αντίγραφα που κατασχέθηκαν.

Απατσίδης: Γίνεται προσπάθεια να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση. Το αίτημα τους είναι παρελκυστικό. Αντικείμενο της δίκης είναι το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Μετά και από απορριπτική εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας το αίτημα της πολιτικής αγωγής απορρίφτηκε.

Μουζακίτης: (επιτίθεται με ερωτήσεις εκτός κατηγορητηρίου στον μάρτυρα): Δεν κοιτάτε δύο χρόνια που δεν βρίσκουν κρεβάτι να εγχειριστούν οι μάρτυρες;

Πολάκης: Κι εσείς ήσασταν εισαγγελέας;

Πρόεδρος : Όταν αρχίζετε να λέτε για νοσοκομεία και εγχειρίσεις μάλλον δεν έχετε άλλες ερωτήσεις.

Στο τέλος μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου σταμάτησε την εξέταση του κ. Πολάκη από τον κ. Μουζακίτη λέγοντας του “δεν έχετε τον λόγο”.

Απατσίδης: Πόσα λεφτά δόθηκαν για την διαφήμιση τόσα χρόνια με υπουργούς σαν τον Γεωργιάδη;

Πολάκης: Πολλά αρχεία έχουν κλαπεί. Για εκείνη την τριετία ήταν ανάμεσα σε 6 με είκοσι εκατομμύρια την κάθε χρονιά.

Μετά από σχετική ερώτηση του Γ. Απατσίδη, ο κ. Πολάκης ανέφερε ακόμα ότι “το 2014 μετά από εντολή του Άδωνη Γεωργιάδη με απευθείας ανάθεση δόθηκε στην κ. Νικολοπούλου η διοργάνωση του συνεδρίου e-health που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα κι άρα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός κι όχι απευθείας ανάθεση”.

Μαντζουράνης: Σας έχει τύχει σε διαγωνισμό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ να εμφανίζεται μόνο ο εκπρόσωπος μιας εταιρείας στο άνοιγμα των προσφορών και καμιάς άλλης;

Πολάκης: Αν είναι πραγματικός διαγωνισμός κι όχι στημένος,όχι.

Στουρνάρα: Δεν είναι υποχρεωτικό.

Πολάκης: Είναι όμως περίεργο.

Πρόεδρος: Δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…