Σφοδρή επίθεση των σωφρονιστικών υπαλλήλων στη δημοσιογράφο Άντα Ψαρρά

Πυρά εναντίον της δημοσιογράφου Άντας Ψαρρά εξαπολύει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, για δημοσίευμα το οποίο υπογράφει αναφορικά με ερωτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη βουλή, για τις φυλακές της χώρας.

5931cee81dc52433718b49d3

Στο κείμενό της η Άντα Ψαρρά, υποστηρίζει ότι οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος καταθέτουν ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ισχυριζόμενη ότι προφανώς οι βουλευτές της ΧΑ έχουν επαφές με σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι τους πληροφορούν σχετικά. 

Μεταξύ άλλων οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι η δημοσιογράφος δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί τους ώστε να ενημερωθεί από επίσημα χείλη για το ρεπορτάζ της, ενώ τη χαρακτηρίζουν δημοσιογραφικό 45αρι υπονοώντας σαφώς ότι η δημοσιογραφία της είναι στοχευμένη, ώστε να τους πλήξει συνδέοντάς τους με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

«Είναι δικαίωμα της να καλύπτει και να υμνολογεί όποιον θέλει, όπως κάνει με τους ερυθροχμερίτες (από το ερυθροί χμερ) πληροφοριοδότες συντρόφους της. Είναι ανεπίτρεπτο όμως και βαθιά ανήθικο να λειτουργεί σαν αριστερό(;) δημοσιογραφικό 45άρι του Pol Pot εναντίον μας» σημειώνουν χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ

ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

Είναι αλήθεια, ότι ο δημόσιος λόγος μας έχει κατά καιρούς προκαλέσει διάφορα σχόλια και έχει χαρακτηριστεί ποικιλοτρόπως. Πότε απότομος, σκληρός, παραβολικός κλπ, ποτέ όμως υπεκφυγής, ψεύτικος ή άδικος.

Ως λόγος ανάγκης, ήταν και θα είναι πάντα αντίστοιχος με αυτόν που μας απευθύνονται και απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το εκάστοτε διακύβευμα.

Προβληματιστήκαμε λοιπόν αρκετά, όχι για το αν, αλλά για το πώς θα πρέπει να απαντήσουμε στο από 29/5/2017 άρθρο της κας Άντα Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο, «Ο Λαγός ενδιαφέρεται…για τις φυλακές».

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν «nomen omen», δηλαδή το όνομα είναι οιωνός, το όνομα δείχνει. Από ότι φαίνεται η κ. Άντα Ψαρρά όχι μόνο ξέρει να ψαρεύει σε θολά νερά, αλλά ενίοτε να τα θολώνει και να γράφει κατά παραγγελία.

Είναι δικαίωμα της να καλύπτει και να υμνολογεί όποιον θέλει, όπως κάνει με τους ερυθροχμερίτες (από το ερυθροί χμερ) πληροφοριοδότες συντρόφους της. Είναι ανεπίτρεπτο όμως και βαθιά ανήθικο να λειτουργεί σαν αριστερό(;) δημοσιογραφικό 45άρι του Pol Pot εναντίον μας.

Προς απόδειξη του ισχυρισμού μας αρκεί να δει κανείς, γιατί, πως και πότε έχει ασχοληθεί η κυρία με τον χώρο μας και θα καταλάβει πολλά. Εμείς θα προσθέσουμε μόνο πώς ούτε μία φορά δεν επικοινώνησε μαζί μας ζητώντας έστω και τυπικά την άποψη μας.

Από δημοσιογράφος δημοσιοκεκράκτης; Ντροπή.

Αν πάλι επιμένει να δηλώνει δημοσιογράφος, ας ρωτήσει έστω και για ξεκάρφωμα, αυτούς που καλύπτει και υμνολογεί. Πότε και πως τα 6τμ που προβλέπονται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα για κάθε κρατούμενο έγιναν 4 τμ; Πως η χωρητικότητα του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού από 80 άτομα έφτασε ξαφνικά τους 253 κρατουμένους; Με ποιο τρόπο οι θάλαμοι του κολαστηρίου έγιναν σουίτες; Ας ρωτήσει ακόμα, τελικά τι έγινε με όλα όσα της είπαν να καταγγείλει; Που κατέληξαν τα πορίσματα των ερευνών που παραγγέλθηκαν τότε;

Για την απάτη, το ευφυολόγημα του στρατηγικού σχεδιασμού 2018-2020 για το σωφρονιστικό σύστημα όπως και για τα «επιμορφωτικά» σεμινάρια του προσωπικού θα γράψει τίποτα; Τίνος καριέρες και βιογραφικά επιδιώκουν να χτίσουν μέσω αυτών κάποιοι; Με ποια διαδικασία επιλέχθηκε και από ποιον ενεκρίθη η διδακτέα ύλη;

Ως εδώ όμως η απάντηση στα θολά της κυρίας Άντας. Τα υπόλοιπα μετά το ραντεβού μας με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης (το έχουμε ζητήσει εδώ και ένα μήνα) και ελπίζουμε να γίνει πριν τη σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου από την Ομοσπονδία μας.

Υ.Γ. Την ίδια χρονική συγκυρία με το σχετικό δημοσίευμα της κυρίας Ψαρρά, επικοινώνησε μαζί μας ένας παλιός κρατούμενος ο Αλέξανδρος. Έχω γράψει μια θεατρική παρωδία και θέλω να σας την στείλω να την δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας «οιονεί κρατούμενος» ή όπου αλλού θέλετε μας είπε και πριν τελειώσουμε την επικοινωνία προσέθεσε. Κύριε υπάλληλε, μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας τι πιστεύετε τελικά, υπάρχει κάποια άρρηκτη και ευθεία σχέση μεταξύ Νόμου, Δίκιου και Δικαστή; Βεβαίως και υπάρχει βρε Αλέξανδρε, τι είναι αυτά που λες; Λάθος κύριοι, μέγα λάθος, το δίκιο είναι η επιτομή της ηθικής, είπε κάπως απότομα και διέκοψε την επικοινωνία μας.

Προβληματιστήκαμε αρκετά με την απάντηση του Αλέξανδρου και ακόμη πιο πολύ όταν διαβάσαμε την παρωδία που μας έστειλε. Έχει τίτλο, Η Καφρίκουα στον αστερισμό του καρκίνου. Την βρήκαμε επίκαιρη και πολύ ενδιαφέρουσα. Γι’ αυτό θα την δημοσιεύσουμε σύντομα. 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…