Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Επίθεση κατά πάντων προετοιμάζει για απόψε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναμένεται στο πλαίσιο της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ στον απόηχο της εξεταστικής επιτροπής να κατακεραυνώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πάντως εμφανίζεται ως το μόνο κόμμα (μαζί με το ΚΚΕ) που αποπληρώνει κανονικά τις δανειακές του υποχρεώσεις.

5891a4ad1dc5248d4a8b4896

Το στίγμα της αποψινής ομιλίας του έδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού από νωρίς το πρωί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter. Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε συγκεκριμένα ότι η χώρα χρωστάει 400 δισ. ευρώ και διερωτήθηκε που θα βρουν αξιοπιστία εκείνοι που πήραν πάνω από 400 εκατ. δάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να επισημάνει στην αποψινή ομιλία του ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται συνολικά πάνω από τέσσερις αιώνες (!) για να αποπληρώσουν τις πιστώτριες τράπεζες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που κάνουν στη Σεβαστουπόλεως βασιζόμενοι στα συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής, η μεν ΝΔ θα χρειαστεί 92 έτη για να αποπληρώσει δάνεια ύψους άνω των 220 εκατ., το δε ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί 311 χρόνια για να αποπληρώσει οφειλές ύψους 199 εκατομμυρίων.

Αντιθέτως, όπως εξηγούν στο Ποτάμι αν τα δύο αυτά κόμματα επιθυμούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους εντός εικοσαετίας, θα πρέπει, και με δεδομένο ότι η τελευταία τους επιχορήγηση ήταν 3 εκατ. ευρώ και 0,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, να καταβάλουν ετησίως περί τα 11 εκατομμύρια στις τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναμένεται να παρουσιάσει απόψε το πλαίσιο των θέσεων του κόμματός του αναφορικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων, το οποίο συνοψίζεται σε πέντε προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει στον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. Αυτές είναι η ενεργοποίηση και ενίσχυση της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, η δημοσιοποίηση αναλυτικών ισολογισμών εσόδων-εξόδων των κομμάτων, η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των κομμάτων στο διαδίκτυο, η κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την αποπληρωμή των δανείων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και η απαγόρευση πραγματοποίησης κομματικών δαπανών δίχως παραστατικά. Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωράκης πρόκειται να ζητήσει τη δημοσιοποίηση όλων των διαφημιστικών δαπανών από ΔΕΚΟ σε ΜΜΕ. 

Μ.Α.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…