Newsroom

Newsroom

Σφίγγει ο κλοιός για τη Χρυσή Αυγή – κείμενα και φωτογραφίες "καίνε" βουλευτές και μέλη

Σφίγγει πλέον ο νομικός κλοιός γύρω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής μετά την αίτηση των ανακριτριών που χειρίζονται…

6 4

Σφίγγει πλέον ο νομικός κλοιός γύρω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής μετά την αίτηση των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση να αρθεί η ασυλία τους προκειμένου να ακηθούν διώξεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών με την σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο ήδη βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών δέκα CD με όλο το υλικό που έχουν εντοπίσει οι ελεγκτικές αρχές στους υπολογιστές των Μιχαλολιακου και Κασιδιάρη.

Το υλικό, το οποίο δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» αποτυπώνει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια καλοστημένη παραστρατιωτική οργάνωση. Από τις φωτογραφίες και τα κείμενα που βρέθηκαν στον υπολογιστή του αρχηγού του κόμματος και του πρωτοπαλίκαρού του, προκύπτει ξεκάθαρα, ότι τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου, ενώ προετοιμάζονταν για χτυπήματα σε συγκεκριμένους στόχους.

Ανατριχιαστικός όρκος

Ένα από τα δεκάδες κατασχεθέντα βίντεο που έχουν τραβηχτεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής  καταγράφει την ορκωμοσία νέων μελών, τα οποία  χαιρετούν ναζιστικά τον Νίκο Μιχαλολιάκο και εκφωνούν τον ακόλουθο όρκο.

«Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαι Έλληνας επαναστάτης. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Την πρώτη μέρα της κρίσης, μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται από αριστερά ή δεξιά γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό. Ο χρυσαυγίτης είναι επαναστάτης. Ναι είμαι ναζί αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο, όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς»

Εκτός του οπτικοακουστικού υλικού, στους υπολογιστές του Μιχαλολιάκου εντοπίστηκε και πλήθος εγγράφων. Ενδεικτικά, στο αρχείο του βρέθηκε επιστολή του Μιχάλη Καρακώστα, κουμπάρου του Ηλία Παναγιώταρου, και επιστημονικού συνεργάτη της οργάνωσης. Ο Καρακώστας εμφανίζεται να προτείνει στον Μιχαλολιάκο την δημιουργία ενός think tank που θα λειτουργήσει με νοοτροπία 5ης  φάλαγγας θα βρίσκεται αποκλειστικά κάτω από την εξουσία του αρχηγού, θα δημιουργεί και θα υλοποιεί μόνο θετικό προπαγανδιστικό έργο και θα προβοκάρει τις πράξεις του συστήματος, με στόχο την μεγιστοποίηση της αντίδρασης και αγανάκτησης του εκλογικού πληθυσμού της χώρας.

Γκεμπελίσκοι

Ξεκάθαρο είναι πια ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν ως άλλη βίβλο τις αρχές προπαγάνδας του Γιόζεφ Γκέμπελς. Στο κατασχεμένο υλικό βρέθηκε κατάλογος με τις 20 αρχές προπαγάνδας του νο2 του Γ’ Ράιχ από τις οποίες είχαν επισημανθεί οι εξής:  «Είναι προτιμότερο να διενεργείται μαύρη παρά λευκή προπαγάνδα, όταν η δεύτερη είναι λιγότερο αξιόπιστη ή παράγει ανεπιθύμητα αποτελέσματα».  «Μια προπαγανδιστική εκστρατεία πρέπει να ξεκινά στην πολιτικά βέλτιστη στιγμή». «Η προπαγάνδα πρέπει να διευκολύνει την μετάθεση της επιθετικότητας εξειδικεύοντας τους στόχους του μίσους».

Έχει βρεθεί επίσης χάρτης των με μαρκαρισμένα δεκαοκτώ συγκεκριμένα σημεία, μεταξύ των οποίων το στέκι Μεταναστών, τα γραφεία της ΚΟΕ, το φόρουμ Αλβανών Μεταναστών, ο Σύνδεσμος της ΑΕΚ, η Αναρχική Αρχειοθήκη και δεκάδες καφέ και καφενεία.

Δείτε φωτογραφίες









Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…