Σφαιρόπουλος: Η ομάδα είναι ομάδα, μένει μαζί, νικά μαζί και χάνει μαζί

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το επίτευγμα της ομάδας του και την πρόκριση στον τελικό του φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας.

591f57ad1dc524f90a8b45ae

Ο Έλληνας τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του κι επισήμανε ότι θέλει από τον κόσμο να τραγουδά τα ονόματα των αθλητών του και όχι του ίδιου.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν σημαντικό το ότι δεν πανικοβληθήκαμε όταν η ΤΣΣΚΑ έκανε αυτό το πρώτο ημίχρονο. Ήταν κρίσιμα τα δυο τρίποντα στο φινάλε του πρώτου μέρους, που κράτησαν τη διαφορά στους επτά πόντους», σχολίασε για τον αγώνα.

«Αν και ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο μέρος και μείναμε κοντά στην ΤΣΣΚΑ, έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια διαφορά. Στην τέταρτη περίοδο τους κρατήσαμε χαμηλά, βάλαμε μεγάλα τρίποντα κι όταν πήραμε το προβάδισμα είχαμε αποκτήσει το καθαρό μυαλό για να παίξουμε έξυπνα και να ελέγξουμε τον αγώνα», συνέχισε ο Σφαιρόπουλος.

«Ήταν μία μεγάλη νίκη, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είπα στους παίκτες να πανηγυρίσουν μέχρι να φύγουμε από το γήπεδο και στη συνέχεια να συγκεντρωθούν στον τελικό. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Η ομάδα είναι ομάδα, μένει μαζί, νικά μαζί και χάνει μαζί. Δεν έχω πρόβλημα αν ένας παίκτης σκοράρει το ένα βράδυ και κάποιος άλλος σκοράρει σε άλλο παιχνίδι. Οι 14 πόντοι της ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη περίοδο ήταν ομαδική δουλειά. Έχουμε έναν κορμό με εμπειρία από τέτοιους αγώνες».

Όσο για το γεγονός πως ο κόσμος τραγούδησε το όνομά του; «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Ευχαριστώ τον κόσμο που τραγούδησε το όνομά μου, αλλά προτιμώ να το κάνει για τους παίκτες και όχι για εμένα».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…