Newsroom

Newsroom

Σφαγή μαθητών από Ταλιμπάν στο Πακιστάν (photos)

95 νεκροί εκ των οποίων οι 84 μαθητές είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης Ταλιμπάν σε σχολείο στο Πεσαγουάρ, στο βορειοδυτικό…

pakistan hostages

95 νεκροί εκ των οποίων οι 84 μαθητές είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης Ταλιμπάν σε σχολείο στο Πεσαγουάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ έκανε λόγο για «εθνική τραγωδία» και κατευθύνεται προς τον τόπο του μακελειού.

Οι δράστες ήταν τουλάχιστον έξι και φορούσαν στρατιωτικές στοχές.

 


“Ήμασταν στην αίθουσα εξετάσεων όταν ξαφνικά ξεκίνησαν πυροβολισμοί κι οι δάσκαλοι μας είπαν να πέσουμε ήσυχα στο πάτωμα. Μείναμε εκεί για μία ώρα κι υπήρχαν πολλοί πυροβολισμοί”, φέρεται να δήλωσε μαθητής σε ιδιωτικό κανάλι.


Το Ρόιτερς μεταφέρει πως η επίθεση εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο των Ταλιμπάν του Πακιστάν να “ρίξουν” την κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσουν ένα αυστηρό ισλαμικό κράτος κι αποτελεί αντίποινα για μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση που η κυβέρνηση προωθεί εναντίον δικών τους στόχων. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μουχάμαντ Ουμάρ Κορασανί είπε στο Ρόιτερς ότι η ομάδα του αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.


 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…