Σεισμοί σε Χανιά και Πελοπόννησο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:26 στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κισσάμου Χανίων, ενώ νωρίτερα μικρότερος σεισμός σημειώθηκε και στην Πελοπόννησο.

5730d0c11dc524457d8b4739 1

H αμερικανική γεωλογική υπηρεσία τοποθετεί το μέγεθος του σεισμού στα Χανιά στους 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο από την άλλη, αναφέρει ότι η δόνηση ήταν 4,9 Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται σε θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πλατάνου Κισσάμου.Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 23 χιλιόμετρα, ενώ η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην πόλη των Χανίων, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμός και στην Πελοπόννησο

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 7:30 το απόγευμα, σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Χάβαρι της Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 22 χιλιόμετρα βόρεια του Πύργου.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…