Newsroom

Newsroom

Σε συναγερμό η Φλόριντα λόγω του τυφώνα Ίρμα – Εκκενώνονται κομητείες

Σε συναγερμό βρίσκονται οι κοινότητες στη νοτιοανατολική Φλόριντα, κοντά στο Μαϊάμι, για την πιθανή έλευση του τυφώνα Ίρμα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

59b132de1dc524674e8b4680

Σε ορισμένες περιοχές στο Μαϊάμι οι κάτοικοι έχουν ρητές διαταγές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς πλησιάζει ισχυρή καταιγίδα με δυνατούς ανέμους.

Οι δήμαρχοι της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ στη Φλόριντα και του

Μπρόουαρντ

εξέδωσαν υποχρεωτική διαταγή εκκένωσης η οποία αρχίζει από σήμερα, Πέμπτη για τους κατοίκους που ζουν κοντά στα φράγματα και στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο τυφώνας μπορεί να χτυπήσει τις περιοχές με ανέμους που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 290 χλμ την ώρα.

Ο τυφώνας πιθανολογείται ότι θα χτυπήσει την Φλόριντα νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Αφού ο τυφώνας Ίρμα ισοπέδωσε τα νησιά Μπαρμπούντα και Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική χθες Τετάρτη, τώρα σαρώνει το Πουέρτο Ρίκο με ανέμους που αναμένεται να φτάσουν και τα 185 μίλια ανά ώρα.

Σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10 μέχρι στιγμής. Ειδικότερα, οχτώ θάνατοι έχουν καταγραφεί στη γαλλική πλευρά του Αγίου Μαρτίνου, ενώ οι άλλοι δύο σημειώθηκαν στη Μπαρμπούντα και στην Ανγκίλα.

Συγκεκριμένα, στη Μπαρμπούντα, περίπου 1700 άνθρωποι είδαν τα σπίτι τους να «καταστρέφονται ολοσχερώς», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γκαστόν Μπράουν.

Ο τυφώνας Ίρμα αναμένεται να συνεχίσει την πορεία της προς τα δυτικά τις επόμενες ημέρες.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων ανέφερε πως «υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε στη Φλόριντα»

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες τις κομητείες της Φλόριντα. 

«Αυτή η καταιγίδα έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει το κράτος μας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα», δήλωσε ο Ρικ Σκοτ την Τετάρτη.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…