Σε ρόλο υποβολέα των ΔΝΤ και ΣΕΒ για τις απεργίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ως γνήσιος υποβολέας του ΔΝΤ και του ΣΕΒ παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετατρέποντας σε πολιτική θέση του κόμματός του την πιο ακραία φωνή των δανειστών αλλά και των εγχώριων βιομηχάνων.

5a1d4f421dc524f84f8b458a

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Θέλουμε για τις απεργίες να αποφασίσουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι» είπε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπρότεινε η απόφαση να λαμβάνεται από το 50+1% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, παραμερίζοντας τον παράγοντα της απαρτίας. Επί της ουσίας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκρίνει τον συνδικαλιστικό απομονωτισμό, δηλαδή τη ψήφιση επί ενός τόσο σημαντικού ζητήματος χωρίς συλλογικές διαδικασίες. 

«Δεν έχουμε ιδεολογικές παρωπίδες. Ο εργαζόμενος έχει μόνο να κερδίσει εάν πηγαίνει καλά η επιχείρησή του» τόνισε, προβάλλοντας με ξεκάθαρο τρόπο την ιεράρχηση του επιχειρηματικού συμφέροντος έναντι του εργατικού. 

«Να προασπίσει η κυβέρνηση το κεκτημένο του Βουκουρεστίου»

Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το κόμμα του παραμένει στην «εθνική γραμμή» που χάραξε το 2008 στο Βουκουρέστι ο Κώστας Καραμανλής. «Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου» υποστήριξε και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει μία συνολική λύση. Έκανε λόγο για «μυστική διπλωματία», καλώντας την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης του ονοματολογικού. 

Επίσης, επιτέθηκε στους υπουργούς Άμυνας, Οικονομικών και Παιδείας, καταλογίζοντας στον Πάνο Καμμένο ότι ζήτησε δημοψήφισμα και μετά «διέψευσε τον εαυτό του», ενώ στους κ.κ. Τσακαλώτο και Γαβρόγλου επέρριψε ότι το 2008 είχαν ζητήσει να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…