Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία για την ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας φτάνουν σήμερα στην Ουάσινγκτον για σημαντικές συνομιλίες αναφορικά με την συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μεταδίδει το ABC News.

5aab972f1dc5240c248b47cf

Ωστόσο, μαζί τους δεν θα συναντηθεί ο Μάικ Πομπέο που επιλέχθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ για την ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών, αλλά ούτε κι ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον.

Μαζί τους, θα συναντηθεί ο αναπληρωτής του Τίλερσον Τζον Σάλιβαν στον οποίο έχουν μεταβιβαστεί όλες οι αρμοδιότητες και θ’ αναλάβει τα υπηρεσιακά καθήκοντα του Αμερικανού ΥΠΕΞ, από την 1η Απριλίου.

Η διεξαγωγή μιας ακρόασης του Πομπέο στην Γερουσία δεν προγραμματίζεται να διεξαχθεί μέχρι τον Απρίλιο, όπως και η επικύρωση του διορισμού του από την Γερουσία. Έτσι, ο Πομπέο δεν μπορεί ν’ αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την Βόρεια Κορέα, αλλά και για άλλα σημαντικά ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην αποδοχή από τον Τραμπ της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Κιμ, όπως και δεν έχει επιβεβαιώσει τις υποσχέσεις που σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, έδωσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης. Ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν ανησυχεί. “Αυτή είναι η συμφωνία που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε στη Νότια Κορέα. Αυτή η πληροφορία δόθηκε σ’ εμάς και θα προχωρήσουμε με πλήρη πίστη και κατανόηση ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Νάουερτ.

Παράλληλα, η ίδια τόνισε, ότι η Διεύθυνση Ανατολικής Ασίας του αμερικανικού ΥΠΕΞ προετοιμάζει την διάσκεψη μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ.

Ο Λευκός Οίκος έχει την πρωτοβουλία για την προετοιμασία της συνάντησης, ενώ το υπουργείο των Εξωτερικών υποστηρίζει την οργάνωσή της, με την διάθεση προσωπικού, κατευθύνσεων, μεταφράσεων, αλλά και διοικητικής υποστήριξης.

Η Νάουερτ άφησε να εννοηθεί ότι οι προσπάθειες προετοιμασίας της συνάντησης δεν επηρεάζονται από την μη συμμετοχή του πρέσβη Τζόζεφ Γιαν, ειδικού διπλωματικού εκπροσώπου των ΗΠΑ για την Βόρεια Κορέα, που συνταξιοδοτήθηκε τον προηγούμενο μήνα και είχε χρόνια εμπειρίας στην επικοινωνία με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…