Newsroom

Newsroom

Σε παροξυσμό ο Βενιζέλος: Αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το όλον ΠΑΣΟΚ

Σε εξηγήσεις για τη σχέση του με τη Marfin, αλλά και σε πολιτική τοποθέτηση για δημοσιεύματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ, προέβη ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αφορμή ήταν αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία στις επιστολές Τσιρώνη και Σηφουνάκη.

56fd26161dc524286c8b4a46

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες Τετάρτη στο γραφείο της στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη με τον Δημήτρη Τσιρώνη, ενώ στενός της συνεργάτης είδε -για λογαριασμό της- τον Νίκο Σηφουνάκη.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, πρόκειται για στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία με επιστολές τους που διέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα προέβησαν σε βαρύτατες καταγγελίες για περίεργη ασυλία στην επιχειρηματική δράση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Σηφουνάκης, σε επιστολή του την 21η Μαρτίου με αποδέκτη την κ. Γεννηματά, αναφερόταν ευθέως σε εμπλοκή και σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τον επιχειρηματία.

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή σήμερα, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που είχε αναφερθεί στις επιστολές, «αντιδικεί μαζί μου για να δημιουργήσει πολιτικά προβλήματα που θα επιτρέψουν σε ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ να συνδιαλλαγεί με την κυβέρνηση. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το σύνολο του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τη Ν.Δ., θα το λύσει η Ν.Δ.».

«Μέσω εμού θέλετε να δώσετε απαντήσεις σε παλιούς σας συντρόφους, εμείς δεν εμπλεκόμαστε, δεν καταλαβαίνω γιατί νιώσατε την ανάγκη απολογίας» του απάντησε η Α. Καββαδία.

Όσον αφορά τη Marfin και την εμπλοκή συγγενικού του προσώπου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως όταν ιδρύθηκε η Εγνατία Τράπεζα, που μετά συγχωνεύθηκε με τη Marfin, μετείχε ένας ξάδελφος της γυναίκας του, ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ο οποίος πολιτικά στηρίζει τη Ν.Δ.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει συναντήσει δύο φορές, και τις δύο δημόσια, με τον επιχειρηματία Βγενόπουλο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…