Σε κλίμα έντασης η κηδεία του 16χρονου Παλαιστίνιου

Σε κλίμα έντασης κηδεύτηκε σήμερα ο νεαρός Παλαιστίνιος που δολοφονήθηκε, προφανώς σε αντίποινα για την απαγωγή και το θάνατο τριών έφηβων…

israel 1

Σε κλίμα έντασης κηδεύτηκε σήμερα ο νεαρός Παλαιστίνιος που δολοφονήθηκε, προφανώς σε αντίποινα για την απαγωγή και το θάνατο τριών έφηβων Ισραηλινών, με χιλιάδες ανθρώπων να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

Στο περιθώριο της κηδείας του 16χρονου, στη συνοικία Σουάφατ, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων νεαρών Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αστυνομικών. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν ελαφρά 13 στελέχη της. Από την πλευρά των διαδηλωτών υπάρχουν περισσότεροι από 60 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας που χτυπήθηκε από αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Σποραδικές συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες συνοικίες της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ιδίως στην είσοδο της Πλατείας των Τεμενών, του τρίτου ιερότερου τόπου του Ισλάμ.

Στο Σουάφατ χιλιάδες άνθρωποι συνόδευσαν τη σορό του 16χρονου Μοχάμαντ Άμπου Χντέιρ, μέσα σε μια θάλασσα από παλαιστινιακές σημαίες, από το σπίτι του μέχρι το κοιμητήριο. “Με το αίμα και την ψυχή μας, θα θυσιαστούμε για τον μάρτυρα”, φώναζε ρυθμικά το πλήθος όταν η σορός του ανηλίκου παραδόθηκε στην οικογένειά του, μετά τη νεκροτομή.

Ο Χντέιρ απήχθη το βράδυ της Τρίτης κοντά στο σπίτι του. Βρέθηκε νεκρός, καμένος ολοσχερώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, λίγες ώρες αργότερα κοντά σε ένα δάσος, στα δυτικά της πόλης.

Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αντεκδίκηση και αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ανήλικος απήχθη “από Ισραηλινούς”. Την Δευτέρα είχαν βρεθεί νεκροί οι τρεις Ισραηλινοί σπουδαστές ταλμουδικών σχολών που είχαν απαχθεί στις 12 Ιουνίου κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Ωστόσο ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, είπε ότι “ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα”, εξηγώντας ότι προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί το κίνητρο της δολοφονίας του 16χρονου.

Η κηδεία του νεαρού Παλαιστίνιου συνέπεσε με την πρώτη Παρασκευή του Ραμαζανιού, μέρα κατά την οποία παραδοσιακά συγκεντρώνονται χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Πλατεία των Τεμενών. Σήμερα πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, οι πιστοί δεν ξεπερνούσαν τις 8.000 ενώ πέρσι έφταναν τις 80.000. Στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ για λόγους ασφαλείας είχε απαγορευτεί η πρόσβαση στην Πλατεία στους άνδρες κάτω των 50 ετών.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση και στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα εκτοξεύτηκαν 4 ρουκέτες από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ. Η μία έπεσε εντός του παλαιστινιακού θύλακα ενώ τρεις αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος του ισραηλινού στρατού.

Σε αντίποινα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε “τρεις τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς” στη νότια Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή, ένας αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από ισραηλινά πυρά στα σύνορα της Γάζας. Ο στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον δύο ανδρών οι οποίοι μετέφεραν “έναν εκρηκτικό μηχανισμό”.

Το Ισραήλ έχει αναπτύξει ενισχύσεις στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα και προειδοποίησε τη Χαμάς να μην κλιμακώσει την ένταση. Παρ’ όλ’ αυτά, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εντός των επόμενων ωρών ενδέχεται να ανακοινωθεί εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, κατόπιν παρέμβασης της Αιγύπτου.

Ένας αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Κάιρο έχει δεσμευθεί να επέμβει “ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη Λωρίδα της Γάζας” επισημαίνοντας ότι “η μπάλα είναι στο στρατόπεδο του κατακτητή”, δηλαδή του Ισραήλ.

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…