Σε καθιστική διαμαρτυρία καλούν οι καθαρίστριες

Σε καθιστική διαμαρτυρία καλούν αυτή τη στιγμή έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι καθαρίστριες του υπουργείου. Παράλληλα, οι καθαρίστριες ζητούν τη…

katharistries 10

Σε καθιστική διαμαρτυρία καλούν αυτή τη στιγμή έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι καθαρίστριες του υπουργείου. Παράλληλα, οι καθαρίστριες ζητούν τη διαγραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, από τον Ιατρικό Σύλλογο, μετά τα σημερινά επεισόδια.

Πολύς κόσμος έχει ήδη συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθεί στον αγώνα των καθαριστριών.

Νωρίτερα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στις καθαρίστριες που διαδήλωναν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα (δύο καθαρίστριες, μία φωτορεπόρτερ και ένας αλληλέγγυος).

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα με τους βουλευτές, επικαλέστηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε χρόνο για να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των καθαριστριών.

Την επίθεση των ΜΑΤ καταδίκασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Μαρίνα Χρυσοβελώνη να κάνει λόγο για πολύ άσχημο δείγμα γραφής του κ. Κικίλια: “Μετά τις σημερινές απαράδεκτες ενέργειες έξω από το υπουργείο Οικονομικών η χθεσινή εξαγγελία του κ. Κικίλια ότι θα «καθαρίσει την Αθήνα» παίρνει άλλη διάσταση. Αν όντως πρόκειται για μάχη καθαριότητας, τότε αυτή θα την κερδίσουν τελικά οι καθαρίστριες και όχι ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης που έδωσε σήμερα το πρώτο, πολύ άσχημο δείγμα γραφής του”.

“Οι υπουργοί άλλαξαν αλλά τα ΜΑΤ εξακολουθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης στις γυναίκες, που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία” αναφέρει σε δήλωσή της η Ραχήλ Μακρή και προσθέτει: “Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Αστυνομίας θέλησαν να υπογραμμίσουν την στέρηση της δυνατότητας αξιοπρεπούς διαβίωσης στις εργαζόμενες των 300 ευρώ με κλομπ και χτυπήματα που τις έστειλαν στο νοσοκομείο”.

“Η αστυνομική βία δεν αποτελεί απάντηση στην πείνα. Το ξύλο δεν λύνει τα προβλήματα επιβίωσης. Η κοινωνική αναλγησία δεν κρύβεται πίσω από την αρμοδιότητα των δικαστηρίων. Η κοινωνία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει ούτε τις μεθόδους, ούτε τις τακτικές μιας Κυβέρνησης που ανεξάρτητα από τα πρόσωπα υιοθετεί τη βία ως απάντηση και τον ξυλοδαρμό ως πολιτική στάση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την κυβερνητική τακτική και καλούμε την Συγκυβέρνηση να επιδείξει άμεσα την κοινωνική ευαισθησία στο ζήτημα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών δίνοντας ξεκάθαρη και ουσιαστική λύση” αναφέρει η κ. Μακρή.

Τον αυταρχίσμό των ΜΑΤ καταδικάζει και η ΔΗΜΑΡ: “Ασχέτως δικαστικών αποφάσεων και νομικών ερμηνειών, η περιπέτεια των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αναδεικνύει την άτεγκτη αντίληψη με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα αιτήματα μιας χαμηλά αμειβόμενης κατηγορίας εργαζομένων. Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι απολυμένες καθαρίστριες, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, βρίσκονται σε καθημερινή βάση αντιμέτωπες με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ, πιστοποιεί πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες την αγωνία των πολιτών για μία θέση εργασίας”.

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…