Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση παραμένει στην εντατική ο Θάνος Πλεύρης

«Ιδιαίτερα κρίσιμη» εκτιμάται η κατάσταση υγείας του Θάνου Πλεύρη σύμφωνα με νέο ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

582b321f1dc5244d2c8b466e

Ο 39χρονος πρώην βουλευτής παραμένει στην εντατική «με εικόνα σήψης» για τρίτο 24ωρο και δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν.

Νωρίτερα, ο πατέρας του Θάνου Πλεύρη, Κωνσταντίνος, με τον οποίο επικοινώνησε το koutipandoras.gr είπε ότι ο γιός του βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, εξαιτίας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια επέμβασης σε άλλο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης μολύνθηκε από σταφυλόκοκκο κατά τη διάρκεια αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα από τα κάτω άκρα του.

Όπως ανέφερε το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο, ο Θάνος Πλεύρης εισήχθη το πρωί της Κυριακής (13 Νοεμβρίου) στο νοσοκομείο με «εικόνα σήψης». «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ιατρικές πηγές εξηγούν πως η σήψη είναι μια γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού έπειτα από μία λοίμωξη. Η αντίδραση αυτή είναι συστηματική, δηλαδή προσβάλλει όλο το σώμα και όλα τα όργανα του ασθενούς και θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο. Σήψη δημιουργείται όταν μικρόβια διεγείρουν τον ανοσιακό μηχανισμό του ασθενούς. Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπαίτιο μικρόβιο φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό του ασθενούς.

Όπως τονιζόταν στο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται ή/και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς.

«Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές» ανέφερε η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…