Σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας

Νέο μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας. Εκατοντάδες άτομα βρίσκονται επί της ΠΑΘΕ,…

agrotes nikaia

Νέο μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας.

Εκατοντάδες άτομα βρίσκονται επί της ΠΑΘΕ, έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο με αποτέλεσμα αυτή να διεξάγεται από παράδρομους.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».

«Ο αγώνας που κάνουμε είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον» τόνισε.

Ο κ.Μπούτας επισήμανε και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθης.

«Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας» τόνισε.

Επίσης ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μέχρι την αποχώρηση των συγκεντρωμένων ατόμων στον κόμβο Νίκαιας, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στην ΠΑΘΕ από τον κόμβο Κιλελέρ, έως τον κόμβο Πλατυκάμπου.

Στο μεταξύ, παραδόθηκε πριν από λίγο στην κυκλοφορία ο κόμβος της Κουλούρας τον οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα συμβολικά οι αγρότες της Ημαθία, ενώ έχει αποκλεισθεί ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά.

Στο μπλόκο της Κουλούρας βρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματός του.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πέρσι από το ίδιο μπλόκο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες και αντί γι’ αυτό «βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες».

«Η Ελλάδα θα αντισταθεί στα μπλόκα, θα αντισταθεί στις πόλεις, θα αντισταθεί στην περιφέρεια, απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να μην παράγει αγροτικά προϊόντα η χώρα και να μετατραπούν οι Έλληνες σε υπαλλήλους των 250 ευρώ και συνταξιούχους των 200 ευρώ» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε όλοες τις κινητοποιήσεις».

Αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» παραμένουν στο σημείο και σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γρηγόρη Παπαθεοδώρου το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν με μηχανοκίνητη πορεία, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, για το κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Μετά τις 15:00, τον κόμβο αναμένεται να επισκεφθούν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. in.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…