Newsroom

Newsroom

Σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τον Αρτέμη Σώρρα – δεν έχει κατατεθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής σε Καναδά και ΗΠΑ

Διευκρινίσεις ως προς τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις» έδωσε με απάντησή του στον ανεξάρτητο βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται σε έγγραφο του Σταύρου Κοντονή το οποίο διαβιβάστηκε στην Εθνική Αντιπροσωπεία, κατά του Αρτέμη Σώρρα έχουν σχηματισθεί αρκετές ποινικές δικογραφίες, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης.

586e84961dc5240f5d8b504b

Η πρώτη έχει ήδη χρεωθεί σε εισαγγελέα ώστε να διενεργηθεί αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση, ενώ μ’ αυτήν έχουν συσχετισθεί ακόμη τρεις δικογραφίες λόγω συνάφειας. Η δεύτερη αφορά καταγγελίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πρόκειται για υπόθεση για την οποία ο Σώρρας αθωώθηκε το 2013, απόφαση για την οποία ασκήθηκε αναίρεση η οποία συζητήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή αναμένεται ο προσδιορισμός της διάσκεψης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία και θα αποφανθεί σχετικά.

Στο μεταξύ, πάντοτε σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και των περιβόητων 600 δισεκ. ευρώ τα οποία δήθεν έχει διαθέσει για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, στον Καναδά ή στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…