Newsroom

Newsroom

Σε δίκη στην Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Καθησυχαστική η κυβέρνηση

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού εντοπίστηκαν χθες σε τουρκικό έδαφος στη διάρκεια περιπολίας στον Έβρο.

5a995f2c1dc524db7e8b456a

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται για τους Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κουκλατζή οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο αφού προηγουμένως κατέθεσαν στις τουρκικές δικαστικές αρχές και όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ θα καθίσουν στο εδώλιο με τις κατηγορίες για «προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας» και «είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή».

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ δήλωσε το πρωί ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πραγματοποιούσαν τη συνηθισμένη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Πάντως, το ΓΕΣ διαβεβαιώνει ότι από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. 

Τζανακόπουλος: Τυπικές οι νομικές διαδικασίες

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται σε συνεννόηση για τη διευθέτηση του ζητήματος. Ο Α/ΓΕΕΘΑ κος Ε. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του σε καλό κλίμα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας, σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί βρέθηκαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος και ότι οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται είναι απολύτως τυπικές. Είναι μια δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένουμε τη γρήγορη επιστροφή των αξιωματικών στη χώρα μας, τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ακούει διάφορα σενάρια για «ανταλλαγές», τα οποία είναι κατασκοπευτικά σενάρια που δεν αξίζουν σχολιασμού.

Κουβέλης: Θα επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, Φώτης Κουβέλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη τον διαβεβαίωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για το συμβάν

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι στους δύο στρατιωτικούς θα απαγγελθούν κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή

Όπως μεταδίδουν επίσης, εκτός των όπλων τους, κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…