Σε 40 ημέρες, το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης μεταμορφώθηκε πλήρως μέσα από το Πρόγραμμα "Το Σχολείο που θέλεις"!

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 ουσιαστικές παρεμβάσεις, ώστε το Σχολείο να υποδεχθεί τους 612 μαθητές του σαν καινούργιο! - Σειρά έχει το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που θα ανακαινιστεί πλήρως τη φετινή σχολική χρονιά.

59c27beb1dc524a45b8b45a0

Το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, πρώτο στην φετινή ψηφοφορία του Προγράμματος «Το Σχολείο που θέλεις», παραδόθηκε από την Coca-Cola Τρία Έψιλον στους 612 μαθητές και καθηγητές του, πλήρως ανακαινισμένο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το αποτέλεσμα της εντατικής προσπάθειας που καταβλήθηκε στην καρδιά του καλοκαιριού ώστε το 14ο Γυμνάσιο να γίνει σαν καινούργιο, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Δημαρέλος, ο οποίος επισκέφτηκε τους χώρους του Σχολείου. Οικοδεσπότες ήταν ο Διευθυντής του 14ου Γυμνασίου, κ. Δημήτρης Πάντος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γιάννης Μπαλάτσας, οι οποίοι παρέμειναν στο Σχολείο όλο το καλοκαίρι παρακολουθώντας και διευκολύνοντας καθημερινά τις εργασίες.

 


Τρεις μήνες μετά την ανοιχτή πρόσκληση του Προγράμματος «Το Σχολείο που θέλεις» σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολείο, το 14ο Γυμνάσιο είναι πλέον ασφαλέστερο και λειτουργικότερο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 ουσιαστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτηρίου, καθώς οι ανάγκες του σχολείου ήταν πολλές και επιτακτικές. Ολοκαίνουργια πρόσοψη, ανακαινισμένες αίθουσες, αγνώριστα γήπεδα, καινούρια παγκάκια και φρεσκοφυτεμένα δένδρα, είναι μερικά από όσα αντίκρυσαν οι μαθητές την Ημέρα του Αγιασμού. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μονώσεις για προστασία από υγρασίες, δημιουργήθηκε ράμπα για ΑμεΑ, επισκευάστηκαν τα σιδερένια κάγκελα της περίφραξης, τα κουφώματα και οι ρωγμές στους τοίχους, τοποθετήθηκαν μεμβράνες αντιηλιακής προστασίας στα παράθυρα, ανακατασκευάστηκε το μεταλλικό στέγαστρο του κυλικείου, αντικαταστάθηκαν σπασμένα τζάμια, έγινε συντήρηση και επισκευή της ηλεκτρικής εγκατάστασης και του ηλεκτροφωτισμού και βαφή εσωτερική και εξωτερική όλου του κτιρίου και της περίφραξης. Όλες οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ της τεχνικής ομάδας και των υπευθύνων του Σχολείου, πάντοτε με γνώμονα την αποκατάσταση των πιο άμεσων αναγκών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης, εκπρόσωποι του 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, του 2ου σχολείου που θα ανακαινιστεί τη φετινή σχολική χρονιά, με πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Η εταιρεία με την απόφασή της αυτή, σε τροποποίηση του αρχικού της σχεδιασμού, επιβράβευσε την συγκινητική προσπάθεια του Σχολείου και τη συνολική κινητοποίηση – ρεκόρ του Προγράμματος, αξιολογώντας παράλληλα τις ουσιαστικές ανάγκες του 87ου Δημοτικού.


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, σταθερός υποστηρικτής του προγράμματος, δήλωσε σχετικά: «Η προσπάθεια της CocaCola Τρία Έψιλον να βοηθήσει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του σχολείου, είχε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία θα χαρούν – ελπίζω για πολλά χρόνια – μαθητές κι εκπαιδευτικοί. Προγράμματα όπως «Το Σχολείο που θέλεις» αποδεικνύουν στην πράξη τι μπορεί να επιτύχει η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα σε διάφορους τομείς, προς όφελος των πολιτών».

Ο Διευθυντής του 14ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριος Πάντος, συμπλήρωσε: «Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την Coca-Cola Τρία Έψιλον για το τόσο σημαντικό έργο της, το οποίο θα αποτελέσει παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές μαθητών που θα φοιτήσουν εδώ. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές του σχολείου θα έχουν στο εξής τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε να μαθαίνουν, να εργάζονται και να δημιουργούν μέσα σ’ ένα ευχάριστο, σύγχρονο, καθαρό, ελκυστικό και αισθητικά όμορφο περιβάλλον.»

O Αλέξανδρος Παπαδάκης, External & Community Affairs Manager της CocaCola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραδίδουμε πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργικό, το 14ο Γυμνάσιο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που το διεκδίκησε με τόσο ενθουσιασμό, αγκαλιάζοντας το πρόγραμμα. «Το Σχολείο που θέλεις» άλλωστε, γίνεται με πολύ σεβασμό στην επιθυμία και στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά. Ελπίζουμε το ανακαινισμένο 14ο Γυμνάσιο να είναι πράγματι «Το Σχολείο που Θέλουν»! Παραμένοντας δίπλα στους γονείς και την κοινότητα της Θεσσαλονίκης προετοιμαζόμαστε με την ίδια αφοσίωση και χαρά να συνεχίσουμε την προσπάθεια με το επόμενο σχολείο, το 87ο Δημοτικό. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!»

Όπως κάθε χρόνο, η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα επιβραβεύσει την προσπάθεια και των υπολοίπων 18 σχολείων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, προσφέροντας δωροεπιταγές για την κάλυψη πρακτικών αναγκών τους σε εξοπλισμό.


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις»

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις» υλοποιείται εδώ και 6 χρόνια από την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε συνεργασία με τους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός του να ανταποκριθεί στις αυξημένες τοπικές ανάγκες για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, αναλαμβάνοντας τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σχολικών κτιρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Μέχρι σήμερα έχουν ανακαινιστεί 14 σχολικά κτίρια, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσα από μία συνολική επένδυση που αγγίζει τα 1,4 εκ. ευρώ, βελτιώνοντας τη σχολική καθημερινότητα περισσότερων από 4.500 μαθητών και εκπαιδευτικών κάθε χρόνο. Με την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών των δύο σχολείων το 2018, το πρόγραμμα θα έχει βελτιώσει συνολικά 15 σχολεία στη Θεσσαλονίκη.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…