Ρωσίδες δημοσιογράφοι καταγγέλλουν Ρώσους βουλευτές για σεξουαλική παρενόχληση

Οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που αποδίδουν αρκετά δημοσιεύματα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στον ηλικίας 50 ετών πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι, έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις στον δημοσιογραφικό κόσμο.

5a984f1a1dc52456238b4573

Έντονη ήταν η αντίδραση γυναικείων οργανώσεων, και γυναικών, μεταξύ των οποίων και της υποψήφιας για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμπτσάκ, η οποία ζήτησε να παραπεμφθεί το ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή για ζητήματα κοινοβουλευτικής ηθικής.

Τα δημοσιεύματα, αναφέρονται σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έγιναν εκ μέρους του Λεονίντ Σλούτσκι σε βάρος γυναικών δημοσιογράφων που κάνουν κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Μεταξύ αυτών και η δημοσιογράφος από την Γεωργία, Εκατερίνα Κοντρικάντζε, που είναι αναπληρώτρια διευθύντρια σύνταξης του τηλεοπτικού καναλιού RTVI, η οποία κατηγόρησε δημόσια για σεξουαλική παρενόχληση τον Σλούτσκι. 


«Εκείνος άρχισε να με αγγίζει, προσπάθησε να με φιλήσει …εγώ τον απώθησα και έφυγα» δήλωσε η Κοντρικάντζε, λέγοντας ότι το περιστατικό αυτό σημειώθηκε το 2011 όταν εκείνη ήταν 26 ετών.

Στις 22 Φεβρουαρίου μια δημοσιογράφος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, κατήγγειλε μέσω του αντιπολιτευόμενου καναλιού «Ντοζντ» , ότι ο Σλούτσκι την παρενόχλησε με άσεμνο τρόπο. Η υπεύθυνη επίσης παραγωγής του εν λόγω καναλιού κατήγγειλε, ότι ο Σλούτσκι όταν είχε προσκληθεί στο κανάλι για μια τηλεοπτική συνέντευξη, επιχείρησε να την φιλήσει στο στόμα και την θωπεύσει στους γλουτούς.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται περί σεξουαλικής παρενόχλησης, γίνονται «κατά παραγγελία», ενώ του ανέβασαν το κύρος.

Αυτή ήταν η δήλωση που έκανε σήμερα δημοσιογράφους, ενώ απαντώντας στο ερώτημα που του έθεσαν αν είναι έτοιμος να περάσει από ‘ανιχνευτή ψεύδους’, ο Σλούτσκι είπε ότι «οι ανιχνευτές παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις και στην δεδομένη περίπτωση πρέπει να ξεκινάμε από το ότι αυτή η παραγγελιά ξεφούσκωσε και τελείωσε».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…