Ρωσία: Οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο μπορεί να έχουν "κακό τέλος"

«Κακό τέλος» μπορεί να έχουν οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία, προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya.

572b0c381dc524bf258b4814 1

Ο Ρώσος υπουργός εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της Άγκυρας δήλωσε συγκεκριμένα «Γνωρίζετε πόσες φορές η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο την περασμένη χρονιά; Σχεδόν 1800 φορές και περίπου 200 φορές μόνο τον Απρίλιο του 2016. Κανένας στις Βρυξέλλες ούτε κανένας διοικητής του ΝΑΤΟ δεν έκανε καν μνεία ότι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο ενός άλλου κράτους μέλους. Μια τέτοια συνενοχή σε μια ξεκάθαρη επεκτατική συμπεριφορά, μπορεί να έχει κακή κατάληξη».

Ο ρώσος υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε στις ενέργειες της Τουρκίας που λειτουργούν προβοκατόρικα, όχι μόνο στην Συρία άλλα και στο Ιράκ, όπου διατηρεί στρατιωτική δύναμη χωρίς την συγκατάθεση της νόμιμης κυβέρνησης.

Με τις ενέργειες αυτές και την στάση της στο Συριακό αποκαλύπτονται αυτές οι «νέο-Οθωμανικές φιλοδοξίες, της επέκτασης της επιρροής για την αφομοίωση εδαφών…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικά στο θέμα της Συρίας ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι τυχόν στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας θα βρει αντίθετη με όλα τα μέσα την Ρωσία…

Ο Ρώσος υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κανένας δεν θα πάρει το ρίσκο να παίξει επικίνδυνα παιχνίδια ή να στήσει προβοκάτσια όσο είναι παρούσες στην Συρία οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις» και κάνοντας αναφορά στη «μία πρόκληση» που υπήρξε (σ.σ. την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού), έκανε λόγο για «έγκλημα» απευθύνοντας ακόμη μία καθαρή προειδοποίηση στην Τουρκία.

«Οι Τούρκοι ηγέτες έκαναν ένα έγκλημα και ένα λάθος, που είναι ίσως χειρότερο και από έγκλημα. Τώρα δεν υπάρχει πλέον η πιθανότητα, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, για την αποφυγή κάθε είδους ατυχήματος. Και οι Τούρκοι το γνωρίζουν καλά».

Να θυμίσουμε ότι επίσης χθες η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι η Ρωσία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία μέσω διαπραγματεύσεων, όμως όλες οι προσπάθειες προσέκρουσαν στην τουρκική κυβέρνηση. «Δείξαμε μεγάλη υπομονή για μεγάλο διάστημα, αλλά πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τις πολιτικές που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση», σημείωσε.

Για την εξωτερική πολιτική τής κυβέρνησης Ερντογάν, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική, και η οποία «πυροδοτεί την κατάσταση», η Ζαχάροβα σημείωσε ότι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος είναι ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αναβιώσει την «παλαιάς ισχύος της Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ