Newsroom

Newsroom

Ρ.Σβίγκου: O κ. Μητσοτάκης έχει παραδοθεί στην ακροδεξιά ρητορική του κόμματος του

Για «μικροπολιτική σπέκουλα», ακόμα και σε ένα «λεπτό και υπερκομματικό ζήτημα» όπως είναι η ένταση με την Τουρκία, κατηγορεί τη ΝΔ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, sε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Κontra newsεπισημαίνοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι «εδώ και καιρό έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη».

5aa515991dc52402118b456a

H Ράνια Σβίγκου, μιλώντας για την ένταση με την Τουρκία, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «δείχνει ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα» και παράλληλα «κάνει τα πάντα ώστε να γυρίσουν οι δύο αξιωματικοί στο σπίτι τους».

Επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η τακτική της Τουρκίας, δηλαδή η μεγέθυνση ενός συνηθισμένου μεθοριακού επεισοδίου, χρησιμοποιήθηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ενημερώθηκε αμέσως, τόσο η ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ.

«Καλό θα ήταν, όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο και ιδίως η ΝΔ, η οποία δεν διστάζει να κάνει μικροπολιτική σπέκουλα ακόμα και σε ένα τέτοιο, λεπτό και υπερκομματικό ζήτημα» αναφέρει η κ. Σβίγκου, «να αντιληφθούν ότι ο μόνος κερδισμένος, σε πολιτικό επίπεδο, από τέτοιοι είδους υπερβολές, είναι η κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία δια του εθνικισμού, προσπαθεί να ξεπεράσει τα πολιτικά της αδιέξοδα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Τουρκίας».

Εξάλλου, χαρακτηρίζει ως μία «φτηνή και κακοστημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού» την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής, η οποία άλλωστε, όπως είπε, εξελίχθηκε σε «κοινοβουλευτικό φιάσκο» για την αντιπολίτευση. «Δεν είναι τίποτα άλλο, παρά άλλη μία κίνηση πανικού» του κ. Μητσοτάκη, λέει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι εδώ και καιρό έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη.

«Η ΝΔ και τμήμα του ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχοντες τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο στην αρχή αρνήθηκαν ότι υπάρχει σκάνδαλο» αναφέρει Ρ. Σβίγκου και από τις θεωρίες συνωμοσίας και τις φαιδρότητες περί πολιτικής δίωξης, όπως λέει, πέρασαν στην εκτόξευση σωρείας απειλών κατά πάντων, μη εξαιρουμένης της Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι «συνεπή στάση», αλλά και σε μία σειρά άλλων ζητημάτων, που αφορούν, κυρίως, τα κοινωνικά δικαιώματα, ενώ στον αντίποδα «η ΛΑΟποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν περιορίστηκε στη μεταγραφή του νυν αντιπροέδρου της και του κ. Βορίδη, αλλά έχει προχωρήσει εις βάθος» τονίζει.

Για την έξοδο από το μνημόνιο, σημειώνει ότι θα γίνει το καλοκαίρι, τονίζει ότι οι οικονομικοί δείκτες αποδεικνύουν βελτίωση της κατάστασης και «δεν πρόκειται για συγκυριακή ανάπτυξη», ενώ σχολιάζοντας την στάση του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρει ότι η άποψή του «είναι πολιτική και όχι αντικειμενική, όπως θα ήθελε να παρουσιάζεται», λέγοντας μάλιστα, ότι «πολλές φορές σκέφτεται και δρα σαν να είναι ακόμα υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά».

Επίσης, η κ. Σβίγκου επισημαίνει ότι αποτελεί δέσμευση για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα και την προσπάθεια για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και συμπληρώνει ότι διαχωριστική γραμμή του κόμματος «δεν θα μπορούσε να παρά να είναι το μέτωπο απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, αλλά και στην ακροδεξιά, από όπου κι αν αυτή εκφράζεται, η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, ο εκδημοκρατισμός κι ο εκσυγχρονισμός των θεσμών, η ενδυνάμωση και η επέκταση των δικαιωμάτων».

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…