Newsroom

Newsroom

Rockwave Festival: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Οι Eric Burdon, Calexico και Woodkid είναι τα πρώτα ονόματα που ανακοινώνονται στη σύνθεση του Rockwave Festival 2014. Eric Burdon…

rock

Οι Eric Burdon, Calexico και Woodkid είναι τα πρώτα ονόματα που ανακοινώνονται στη σύνθεση του Rockwave Festival 2014.

Eric Burdon

O Eric Burdon δεν είναι ένας συνηθισμένος μουσικός. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας, ζωγράφος και ενίοτε ηθοποιός, πρόκειται για μια από τις πιο ιδιόμορφες προσωπικότητες στα καλλιτεχνικά δρώμενα του 20ού και 21ου αιώνα. Mέλος του RocknRollFame από το 1994, ανάμεσα στους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone, o γεννημένος στο Newcastle Burdon μετρά πάμπολλα επιτεύγματα στα 50 χρόνια καριέρας του.

Από τις μακρινές μέρες των Τhe Animals έως και τους πιο πρόσφατους προσωπικούς του δίσκους, η χαρακτηριστική του φωνή συνόδεψε όλους τους εραστές των τραγουδιών του χτίζοντας μια πολύ ισχυρή σχέση ανάμεσα στον ίδιο και τους οπαδούς τους. Από τα rhythm n blues και τις funk μέρες των War στο rock n roll ο δρόμος του Βρετανού καλλιτέχνη ήταν γεμάτος επιτυχίες όπως τα House of The Rising Sun, Ι’m Crying, Spill the Wine, Don’t Let me Be Misunderstood, ανάμεσα σε άλλα.

Τα τελευταία χρόνια της δισκογραφικής του καριέρας ο Burdon παραμένει συνεπής με το κοινό του κυκλοφορώντας σταθερά πολύ καλούς δίσκους, άλλοτε αποτίνοντας φόρο στα προσωπικά του είδωλα όπως ο John Lee Hooker, o Ray Charles και ο Chuck Berry, άλλοτε σκαρώνοντας τραγούδια που μιλούν για τους προβληματισμούς του Burdon σε θέματα, θρησκείας και πολιτικής σε πιο προσωπικό τόνο. Χαρακτηριστικός ο τελευταίος δίσκος του, “Till Your River Runs Dry”, ένας από τους πιο ειλικρινείς στο σύνολο της πλούσιας δισκογραφίας του.

Ο θρύλος της ροκ, λοιπόν, η ψυχή των The Animals, ο αειθαλής Eric Burdon έρχεται σε μια μοναδική εμφάνιση κυρίως για να μας θυμίσει πως το rock n roll δεν είναι attitude, αντίθετα είναι τρόπος ζωής. Στους λίγους και εκλεκτούς που υποστήριξαν τη συγκεκριμένη στάση σε όλη τους τη μουσική διαδρομή ανήκει και ο παλιοροκάς από το Newcastle.

Calexico

Calexico, μια πόλη της California στα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό. Από εκεί πήρε το όνομα της η μπάντα που ίδρυσαν οι κύριοι Joey Burns (φωνητικά) και John Convertino (drums) στα 1990 και έμελλε να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα alternative/indie rock groups της ιστορίας.

Πάρα πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, οι Calexico έχουν χτίσει με τη χώρα μας μια σχέση ετών. Κάθε album της μπάντας και ένα μουσικό σταυροδρόμι μεταξύ rock, Americana, folk, indie, country και tex-mex. Η έρημος της Αριζόνα και η μεξικανική κουλτούρα ενέπνευσαν τους Calexico, έχοντας ως αποτέλεσμα αριστουργηματικούς δίσκους όπως τα «The Black Light» και «Feast Of Wire» και αγαπημένα τραγούδια Crystal Frontier, Maybe on Monday και Ballad of Cable Hogue.

To μελωδικό ταξίδι των Calexico θα κάνει μια στάση στην Αθήνα και το Rockwave Festival 2014. Country κιθάρες, mariachi πνευστά, ήχοι, χρώματα και συναισθήματα θα κατακλύσουν το Terra Vibe με τους Calexico να δίνουν το ρυθμό.

Woodkid

«Είμαι ένας άνθρωπος που βαριέται εύκολα και επιδιώκει διαρκώς την εξέλιξη. Μεταμόρφωση για μένα δεν είναι το να αρνείσαι αυτό που ήσουν κάποτε –είναι η ανάγκη να γίνεις κάτι περισσότερο, κάτι καινούριο, κάτι καλύτερο». Πιο ιδανική εισαγωγή δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τον Woodkid από τα λόγια του ίδιου, όταν αναφέρεται στη μουσική του.

Πολυπρόσωπος, ο Γάλλος συνδυάζει διαφορετικά είδη τέχνης στα εντυπωσιακά show του. O Yoann Lemoine  όπως είναι το πραγματικό του όνομα έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου σαν τους Katy Perry, Moby, Lana Del Rey, είτε με την ιδιότητα του μουσικού, είτε με αυτή του σκηνοθέτη. Το 2011 αποδείχθηκε κομβικό σημείο στην καριέρα του Woodkid μιας και κυκλοφόρησε το παρθενικό του EP, Iron που γνώρισε τεράστια επιτυχία, συστήνοντας το Γάλλο στο παγκόσμιο μουσικό κοινό.

Η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική προσπάθεια, “The Golden Age” αποθεώθηκε από το μουσικό τύπο και ο Woodkid μπήκε στην πρώτη γραμμή του neofolk ή baroque pop για άλλους, αποδεικνύοντας πως το ταλέντο του δεν περιορίζεται στη δημιουργία videoclips. Τα τραγούδια “The Golden Age” και “Run Boy Run” (με 11 εκατομμύρια views στο YouTube) ανέβασαν την αναγνωρισιμότητα του Γάλλου δημιουργού στα ύψη μετατρέποντας τον σε έναν από τα πιο hot καλλιτεχνικά ονόματα της γενιάς του.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…