Ρίο: Βάζουν "λουκέτο" στην πισίνα που πρασίνισε

«Λουκέτο» στην πισίνα των καταδύσεων το νερό της οποίας ξαφνικά έγινε πράσινο, αποφάσισαν να βάλουν οι διοργανωτές σύμφωνα με τη Daily Mail. Η αλλαγή του χρώματος είχε προκαλέσει την ανησυχία των αθλητών, την ώρα που οι διοργανωτές αδυνατούν να δώσουν μια πειστική εξήγηση για το τι μπορεί να φταίει.

57adead71dc52432578b4e51

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό προκαλεί το ότι αποφάσισαν να την κλείσουν, ενώ μέχρι τώρα επέμεναν ότι δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των συμμετεχόντων. «Η πισίνα των καταδύσεων έκλεισε σήμερα. Ελπίζω να μην κάναμε βουτιές σε κάτι τόσο κακό τις προηγούμενες μέρες», τουίταρε ο Βρετανός Tom Daley, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA), Κορνέλ Μαρκουλέσκου είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τους αθλητές που ανησυχούσαν για το χρώμα του νερού, λέγοντας ότι το πρόβλημα οφειλόταν πιθανότατα σε προβληματικό φίλτρο ή σε κακής ποιότητας νερό». 

O εκπρόσωποw των Αγώνων Μάριο Αντράντα από την άλλη ανέφερε πως το πράσινο χρώμα οφείλεται στον «πολλαπλασιασμό των φυκιών». «Ηταν λόγω της θερμότητας και της έλλειψης ανέμου. Κάναμε όλες τις απαραίτητες χημικές δοκιμές», είπε για το ζήτημα της πισίνας καταδύσεων.

Σημειώνεται ότι η πισίνα καταδύσεων διατηρείται σε υψηλότερη θερμοκρασία από αυτή του πόλο, καθιστώντας την -σε συνδυασμό με τον ήλιο του Ρίο-  πιο γόνιμο έδαφος για τα φύκια.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να «σπάσει» τα απολυμαντικά με βάση το χλώριο και να τα αναγκάσει να εξατμιστούν.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…