Newsroom

Newsroom

Ρίκο – ρίκο – ρίκοκο

Αυτό πάλι; Να μάθουν αμόκ οι τζοχανταραίοι της Ν.Δ. με τον Τσακαλώτο; Να κάνουν τη Βουλή άνω - κάτω με τους βρυχηθμούς τους; Και κοτζάμ σιορ Δένδιας να τον καθίσει στο σκαμνί, γιατί -άκου πράγματα!!!- επιδεικνύει συμπεριφορά «ανάγωγη, ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη»;

579b3bef1dc524d1588b4d0b

Του Θανάση Καρτερού

Κι όλα αυτά γιατί, όπως αποδείχτηκε, ο υπουργός Οικονομικών, παρά το άκρως μαθηματικό του όνομα, το άκρως πολεμικό του επίθετο και το άκρως αγέλαστο πόστο του, έχει χιούμορ. Και τόλμησε να πει ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσσώ, λόγω δύσκολων παιδικών χρόνων.

Τι εννοούσε το κατάλαβε ακόμα κι ο Άδωνις. Κι έσυρε φωνή μεγάλη η παράταξη που είχε την ατυχία να πέσει στο πηγάδι του αγέλαστου Σαμαρά και του καταγέλαστου Κυριάκου, και να χάσει όχι μόνο το κεντροδεξιό χαμόγελο, αλλά και κάθε αίσθηση χιούμορ. Βασιλικοί επίτροποι κατάντησαν! Διότι αν δεν είχαν καταντήσει βασιλικοί επίτροποι -εις θάνατον όποιος γελάει με μας- θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν το βερίκοκο από το ρίκο – ρίκο – ρίκοκο. Την πολιτική ουσία, από το χιούμορ. Να φυλάξουν την οργή τους για την πρώτη, και την ανάλογη απάντηση για το δεύτερο.

Δεν λέω να το καταπιούν, ή να γελάσουν. Αλλά όχι και να ξεκινήσουν αντάρτικο για το ρίκο – ρίκο – ρίκοκο του βρέφους. Ξύνουν τα νύχια τους για καυγά, θα πείτε. Δεν έχουν στρατηγική και το ρίχνουν στην πολεμική. Τόσο τους κόβει. Όλα αυτά εντάξει, αλλά μην υποτιμάτε τη σημασία που έχει η απουσία χιούμορ. Διότι όσοι λένε ότι το χιούμορ σκοτώνει, κρύβουν ότι σκοτώνει μεν, το θύμα ζει δε. Ενώ όταν το χιούμορ λείψει, τότε πάμε για άλλα. Δείτε τους τζιχαντιστές, τους ακροδεξιούς, τους ναζί, τους ιδεοληπτικούς, που έχουν κηρύξει πόλεμο στο γέλιο, και θα καταλάβετε.

Από την άλλη πάλι, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, η απουσία χιούμορ από τη Δεξιά του Κυριάκου, του Άδωνι και του Δένδια έχει ένα καλό: Μπορεί να εχθρεύεται το γέλιο, αλλά βγάζει γέλιο. Διότι όταν ο αρχηγός ασκεί το δικαίωμα στο δράμα, λέγοντας ότι ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος, δεν κρατιέσαι. Όπως δεν κρατιέσαι όταν οι επαγγελματίες της βρισιάς τραβούν πιστόλι λόγω… Ρουσσώ: Με είπε γλυκούλη, κύριε πρόεδρε. Ενώ εγώ απλώς τον λέω ψεύτη, απατεώνα, κωλοτούμπα, επικίνδυνο, ανεύθυνο, επιπόλαιο, δημαγωγό, λαϊκιστή.

Ανεπίτρεπτο!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…