Reuters: Ο πιλότος του Ερντογάν αρνήθηκε τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών

Την επίσκεψη του Τούρκου προέδρους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα αναφέρεται σε δημοσίευμά του το Reuters υπογραμμίζοντας πως Ελλάδα και Τουρκία αναφέρθηκαν σε παλαιές τους διαμάχες.

5a2974ff1dc52405648b45b9

Σύμφωνα με το Reuters, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου δεν ξεκίνησε ομαλά, καθώς τα τουρκικά F-16 που συνόδευαν το αεροσκάφος του απομακρύνθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη όταν εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ελληνικές στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι ο πιλότος του τουρκικού προεδρικού αεροσκάφους αρνήθηκε να συνοδευτεί από ελληνικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διπλωματική ορθότητα τέθηκε εν μέρει στο περιθώριο, μετά από τις αναφορές του Τούρκου προέδρου σε ελληνικά ΜΜΕ περί επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάνης.

Το πρακτορείο χαρακτηρίζει ασυνήθιστα απότομη τη συζήτηση του Τούρκου προέδρου με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος απέκλεισε οποιαδήποτε αλλαγή στη συνθήκη, τη στιγμή που ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι υπάρχουν λεπτομέρειες στη συνθήκη που χρειάζονται σαφήνεια. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…