Newsroom

Newsroom

Πύργος Ηλείας : Μοκέτες , κουρτίνες και στόρια για να σκεπάσουν την μισή Ηλεία – Κομπίνα με πλαστά και εικονικά τιμολόγια

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ Οι χρονιές του 2005 και του 2006 πρέπει να ήταν ιδιαίτερα θερμές το καλοκαίρι και πολύ κρύες…

moketes 0

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Οι χρονιές του 2005 και του 2006 πρέπει να ήταν ιδιαίτερα θερμές το καλοκαίρι και πολύ κρύες τον χειμώνα για τους αρμόδιους του Δήμου Πύργου Ηλείας.
Εκτός και αν με τα εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα , κουρτίνες , μοκέτες , στόρια και κουρτινόξυλα, που φέρεται να αγοράστηκαν με εικονικά τιμολόγια ,  οι τοπικοί παράγοντες θέλησαν τότε κάτι να κρύψουν από τα …ενοχλητικά βλέμματα.  
Σε αυτό το κωμικοτραγικό συμπέρασμα οδηγείται κάποιος αν εξετάσει προσεκτικά το πόρισμα του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας και την εντυπωσιακή σε όγκο δικογραφία που αφορά την αριστοτεχνική κομπίνα σε βάρος του δήμου.
Στην οποία  φέρονται από τις δικαστικές Αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών , να εμπλέκονται  17 συνολικά τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες και υπάλληλοι του δήμου σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή – αποδοχή πλαστών και εικονικών τιμολογίων και άμεση συνέργεια σε απιστία κατ εξακολούθηση στην υπηρεσία …
Όπως είναι γνωστό ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής , πρόσφατα μετά την απολογία του στον ανακριτή του Πύργου για την συγκεκριμένη υπόθεση , αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιβάλλον του κ. Λιατσή υποστηρίζει ότι αδίκως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος σχετίζεται με την υπόθεση και ότι ο ίδιος δεν έχει βάλει σε κανένα επίμαχο έγγραφο την υπογραφή του.

Προσέξτε τους μαγικούς αριθμούς 75 και 2.900…

Κουρτίνες , μοκέτες , στόρια !
Το www.apokalypseis.com αποκαλύπτει σήμερα ότι μεταξύ 2005 και 2006 σε διάστημα ενός έτους ο δήμος του Πύργου είχε μια ανεξήγητη προτίμηση σε στόρια, κουρτίνες , μοκέτες και κουρτινόξυλα !
Οι αρμόδιοι με αποφάσεις που ελέγχονται φέρονται να αγόρασαν με πλαστά και εικονικά τιμολόγια μόνο από έναν προμηθευτή του Πύργου συνολικά :
579 (!) τετραγωνικά μέτρα κουρτίνες !
539 (!) τετραγωνικά μέτρα μοκέτας !
259 ! τετραγωνικά μέτρα στόρια !
και 36 τετραγωνικά μέτρα κουρτινόξυλα για τις ανάγκες των γραφείων τους .
Στα 23 συνολικά τιμολόγια , μπορεί να διακρίνει κάποιος τον μαγικό αριθμό 75 τ.μ. που συνεχώς επαναλαμβάνεται καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ που εξοφλήθηκε .
Όλα με πλαστά και εικονικά τιμολόγια !
Όμως όπως αναφέρεται από τις δικαστικές Αρχές στην σχετική δικογραφία :
«Ολα τα ανωτέρω  χρηματικά εντάλματα εκδόθηκαν και εν συνεχεία εξοφλήθηκαν μολονότι αφορούσαν σε συναλλαγές και προμήθειες που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ανωτέρω επιχειρήσεων και του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «Δήμος Πύργου Ν. Ηλείας» , γεγονός που βεβαιώθηκε και από τον έλεγχο των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.»
Θυμίζουμε ότι η υπόθεση σχετίζεται με την έρευνα που έκανε το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας στα οικονομικά του δήμου και  αφορά την χρονική περίοδο 2002-2006 .
Σύμφωνα με το 847/16.3.2011 έγγραφό του ΣΔΟΕ , ο δήμος του Πύργου αποδέχθηκε αναλυτικά εικονικά φορολογικά στοιχεία : 26 το 2002, 16 το 2003, 25 το 2004, 99 το 2005 και 150 για τη χρήση του 2006.  Η κομπίνα αγγίζει συνολικά τα 2 εκ. ευρώ.
Για την κομπίνα το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε στον δήμο Πύργου πρόστιμο άνω των 2 εκ ευρώ το οποίο όμως στην συνέχεια «εξαφανίστηκε» καθώς ο δήμος πριν από ένα περίπου χρόνο κάνοντας χρήση σχετικής ευεργετικής διάταξης πλήρωσε 260.000 ευρώ και έκλεισε την υπόθεση.-  

moketes2.jpg
 
moketes.jpg

 

Πηγή: http://apokalypseis.com/?p=4753

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…