Πυρά Χίλαρι Κλίντον στον Μπέρνι Σάντερς – Του επιρρίπτει ευθύνες για την ήττα της στις προεδρικές εκλογές

Η ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2016 ήταν εν μέρει δικό της λάθος, παραδέχεται η Χίλαρι Κλίντον στο βιβλίο της που πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Όμως ταυτόχρονα, θεωρεί ότι ευθύνεται και ο Μπέρνι Σάντερς, ο αντίπαλός της για το χρίσμα στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος.

58235a641dc52449358b4665

Οι επιθέσεις του γερουσιαστή Σάντερς “προκάλεσαν μόνιμη ζημιά, γεγονός που περιέπλεξε τη συνοχή των προοδευτικών πριν από τις εκλογές και άνοιξε τον δρόμο στην εκστρατεία του Τραμπ εναντίον της «διεφθαρμένης Χίλαρι»”, γράφει η πρώην υπουργός Εξωτερικών στο βιβλίο “What happened” (“Τι συνέβη”), σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως από τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και CNN.

Το βιβλίο της Κλίντον θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη.

Η Χίλαρι Κλίντον κατηγορεί τον Σάντερς ότι της έκλεβε τις ιδέες. “Ο Μπέρνι ανακοίνωνε πάνω κάτω το ίδιο πράγμα, αλλά πιο έντονα. Σε όλα τα θέματα, ήταν σαν να υποσχόταν καλύτερους κοιλιακούς σε τέσσερα λεπτά ή σε μηδέν λεπτά. Μαγικές ασκήσεις για καλύτερους κοιλιακούς!” γράφει ειρωνικά.

Ο Σάντερς, που διατηρεί την έδρα του στη Γερουσία, της απάντησε υπεροπτικά: “Λοιπόν, ο Μπέρνι Σάντερς έκλεψε όλες τις ιδέες της Χίλαρι Κλίντον. Αλλά ποιος το πιστεύει αυτό;” είπε μιλώντας στο δίκτυο MSNBC.

Πάντως η Κλίντον παραδέχτηκε ότι έφταιξε και η ίδια: κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της “δεν είχε το ίδιο πάθος ή την ίδια φλόγα” που διέκρινε τον σύζυγό της, τον Μπιλ Κλίντον, στη δική του προεκλογική εκστρατεία το 1992. Σημειώνει επίσης ότι μετάνιωσε που, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, χαρακτήρισε “αξιοθρήνητους” τους μισούς ψηφοφόρους του Τραμπ. Προσθέτει όμως ότι “δεν ήταν απλώς υποψήφια απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ αλλά είχε απέναντί της και τον μηχανισμό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, έναν άφρονα διευθυντή του FBI και ένα κακοσχηματισμένο εκλεκτορικό κολέγιο”. Δεν έκρυψε δηλαδή την έχθρα της για τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον πρώην διευθυντή του FBI που λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών ξανάνοιξε την έρευνα που αφορούσε τη χρήση εκ μέρους της ενός ιδιωτικού σέρβερ για την αποστολή και τη λήψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

“Χωρίς την εντυπωσιακή παρέμβαση του διευθυντή του FBI τις τελευταίες ημέρες θα είχαμε κερδίσει τον Λευκό Οίκο” διαβεβαίωσε.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους