Newsroom

Newsroom

"Η φοροδιαφυγή οργιάζει" – Πυρά εργαζομένων στις Οικονομικές Υπηρεσίες κατά της κυβέρνησης

“Αδιανόητους” χαρακτηρίζει τους στόχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που ακόμη αναζητά τον διάδοχο του Χάρη Θεοχάρη στη γ.γ. Δημοσίων…

forodiafigi

“Αδιανόητους” χαρακτηρίζει τους στόχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που ακόμη αναζητά τον διάδοχο του Χάρη Θεοχάρη στη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ- ΔΟΥ), η οποία χαρακτηρίζει επίσης “βάρβαρη” την πολιτική του Θεοχάρη. 

Η ΠΟΕ-ΟΔΥ ξεκαθαρίζει στην παρέμβασή της πως όποιο πρόσωπο επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη θα πρέπει να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ εκφράζει την ενταντίωσή της, στη “λανθασμένη ασκούμενη πολιτική” και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν.

Η Ομοσπονδία σημειώνει επίσης πως δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για την μη επίτευξη των “αδιανόητων” στόχων που θέτει η κυβέρνηση εναντίον εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών, ειδικά τη στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Καταγγέλλει δε τη διάσπαση των λειτουργιών της ΓΓΔΕ και του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας πως είχε ως αποτέλεσμα “η φοροδιαφυγή να οργιάζει ανεξέλεγκτα τους τελευταίους οκτώ μήνες”.

Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζει πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να κατανέμονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν. Επισημαίνει δε εμφατικά πως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για την ασκούμενη φορολογική πολιτική, η πολιτική ηγεσία και οι βουλευτές που ψηφίζουν.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…