Newsroom

Newsroom

Πώς ο Τούρκος "έπιασε κότσο" τον Αλαφούζο

Πανούργος αποδεικνύεται ο τούρκος παραγωγός και καναλάρχης, Ατζούν Ιλιτζαλί, καθώς με μία ρήτρα στο συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΣΚΑΪ, αποπειράθηκε να γιγαντώσει τα έσοδά του όσο εκτοξευόταν η τηλεθέαση του Survivor, παίρνοντας μεγάλο μερίδιο επί των διαφημιστικών κερδών του σταθμού.

58f9fcb51dc524484c8b4ca7

Δώρον άδωρον φαίνεται πως αποτελούσαν τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης του Survivor για τον ΣΚΑΪ, καθώς ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει συμπεριλάβει όρο στο συμβόλαιο για την παροχή των δικαιωμάτων προβολής του reality, εξασφαλίζοντας την εξίσωση τηλεθέασης – απόδοσης χρημάτων προς την εταιρεία του, Acun Medya. Ειδικότερα, εφόσον η τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό ξεπερνά το 35%, το κανάλι καλείται να καταβάλει επιπλέον χρήματα. Ακόμη περισσότερα όταν ξεπερνά το 50%, κάτι που έχει γίνει.

Ουσιαστικά, αυτό σήμαινε πως όσο η τηλεθέαση αυξανόταν και ανέβαινε το αντίτιμο που ο σταθμός του Φαλήρου πουλούσε διαφημιστικό χρόνο, τόσο μεγαλύτερο μερίδιο είχε από τα έσοδα ο τούρκος παραγωγός. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε να πουλά το δευτερόλεπτο από 80 – 90 ευρώ όταν ξεκίνησε το reality και στη συνέχεια διπλασίασε την τιμή. 

Στη συνέχεια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τηλεοπτικός σταθμός του Γιάννη Αλαφούζου τροποποίησε την εν λόγω ρήτρα, εξισορροπώντας την κατάσταση και αποκομίζοντας περισσότερα κέρδη επί των διαφημιστικών εσόδων. 

Επίσης, για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα διαφημιστικά έσοδα από την προβολή του reality, που ομολογουμένως έχει μεγάλη απήχηση, και για να ισοσκελιστούν οι «ζημίες» που προκάλεσε η ρήτρα του Τούρκου, η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε να διευρύνει τις εκπομπές αναφορικά με το Survivor και σε άλλες ζώνες, όπως λόγου χάρη στη μεσημεριανή.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…