Newsroom

Newsroom

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς

Όταν γνωρίζουμε ένα άτομο και μας ελκύει ερωτικά πάντα έχουμε την απορία αν και το άλλο πρόσωπο ενδιαφέρεται για εμάς ερωτικά ή απλά μας βλέπει φιλικά.

5979aca31dc524663b8b4670

Ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα σε περισσότερους από 100 ανθρώπους προκειμένου αν διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημάδι που να δείχνει ότι το άλλο πρόσωπο ενδιαφέρεται για εμάς.

Ερευνητές λοιπόν, έδωσαν στους συμμετέχοντες να κοιτάξουν φωτογραφίες άλλων ανθρώπων, φίλων ή κάτι περισσότερο από φίλους, σύμφωνα με την Independent. Αυτό που πρακολουθούσαν οι ερευνητές ήταν η κίνηση του ματιού των συμμετεχόντων.

Με το τέλος του πειράματος ανακάλυψαν ότι τα σημεία που κοιτούσαν περισσότερο στη φωτογραφία όσοι ενδιαφέρονταν για ερωτική σχέση ήταν το κεφάλι και το στήθος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για φιλία, εστίαζαν στα πόδια και τις πατούσες.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, αποκαλύπτει επίσης ότι οι μη δεσμευμένοι άνθρωποι κοιτούσαν τη φωτογραφία για περισσότερο χρόνο από εκείνους που βρίσκονταν ήδη σε σχέση.

«Το βλέμμα ήταν έγκυρη απόδειξη ενδιαφέροντος για σχέση. Για τις γυναίκες, το κοίταγμα στο κεφάλι αντιστοιχούσε σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για φιλία, ενώ για τους άνδρες μαρτυρούσε λιγότερο ενδιαφέρον για φιλία».

«Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι στόχοι για σχέση και το φύλο πιθανόν να επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι ελέγχουν το περιβάλλον και ψάχνουν για σχετικές πληροφορίες που συμβαδίζουν με τους στόχους τους».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…