Newsroom

Newsroom

Ψηφίζουν οι δικηγόροι Τρίτη και Τετάρτη

Οι δικηγόροι των 63 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα προσέλθουν τη Τρίτη και τη Τετάρτη στις κάλπες, λόγω του πανελλαδικού δημοψηφίσματος…

oi dikigoroi psifizoun 1 315x236 1

Οι δικηγόροι των 63 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα προσέλθουν τη Τρίτη και τη Τετάρτη στις κάλπες, λόγω του πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο, από τις 7π.μ. έως τις 7μ.μ. και οι δικηγόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ασφαλιστικό βιβλιάριο κ.ά.). Σύμφωνα τον ΔΣΑ, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Αθηναίοι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι μέχρι και τις 28.11.2014, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.

Στην Αθήνα η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 20 εκλογικά τμήματα και τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Ένα με το «ΝΑΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το «ΟΧΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης (αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας ή καμία αντίδραση), όπως θα υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό