Newsroom

Newsroom

Χωρίς "ατύχημα" οι πλειστηριασμοί

Με 152 ψήφους υπέρ, από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και 141 ψήφους κατά, σε σύνολο 293…

vouli 10 1

Με 152 ψήφους υπέρ, από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και 141 ψήφους κατά, σε σύνολο 293 παρόντων, εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, στο οποίο περιλαμβάνεται σωρεία άσχετων διατάξεων, μεταξύ των οποίων και αυτή για τα εξοντωτικά πρόστιμα σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές της κυβέρνησης (οι οποίες ωστόσο αποδείχθηκαν… προσωρινές).

Απών ήταν ο Βύρων Πολύδωρας, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταψηφίσει το νόμο αναφορικά με τη φορολογία στα ακίνητα και διεγράφη άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Η ψηφοφορία αφορούσε στα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου, ενώ το υπόλοιπο νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Πριν την ψηφοφορία επικράτησε ένταση, καθώς ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέκοψε εσπευσμένα τη συζήτηση στη Βουλή, επικαλούμενος το γεγονός ότι είχε περάσει η προκαθορισμένη ώρα κατά την οποία θα γινόταν η ψήφιση του νομοσχεδίου, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν εντονότατα.

Πάντως, η σημερινή ημέρα άφησε «πληγωμένη» την κυβέρνηση, που έχασε από το… σακούλι τις της ψήφους του Βύρωνα Πολύδωρα, αυξάνοντας κατακόρυφα την πιθανότητα ενός (ίσως όχι και τόσο ατυχούς) «ατυχήματος»…

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»