Newsroom

Newsroom

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή, το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ

Η κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία ψηφίζεται το νομοσχέδιο «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις», προκάλεσε ομοβροντία επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, στη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

575012951dc52448238b4d13

Ωστόσο, το νομοσχέδιο είναι πιθανό να εξασφαλίσει μια ευρύτερη συναίνεση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, καθώς κόμματα, όπως η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι, δεν καταψήφισαν επί της αρχής στην επιτροπή, αλλά δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται για την τελική τους στάση, στην Ολομέλεια. Προς το παρόν υπέρ εξασφαλίζει το σχέδιο νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν ΧΑ και ΚΚΕ.

Με το νομοσχέδιο επιτυγχάνεται ο πλήρης λειτουργικός, οικονομικός και διοικητικός διαχωρισμός των υπηρεσιών αεροναυτιλίας και τελών αερολιμένων, με την σύσταση μιας ανεξάρτητης διοικητικής αρχής και η εναρμόνιση με τα διεθνώς ισχύοντα και το Ενωσιακό Δίκαιο, είπε ο Απόστολος Καραναστάσης (ΣΥΡΙΖΑ). «Είναι σαφής η αναγκαιότητα της σύνταξης και της στήριξης του παρόντος νομοσχεδίου, που καλύπτει επαρκώς το θέμα με το οποίο ασχολείται και βάζει τους κανόνες που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του τομέα των αερομεταφορών», είπε ο κ. Καραναστάσης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…