Newsroom

Newsroom

Πρωτοφανές: "Γαλάζιος" βουλευτής κατέθεσε στα πρακτικά διαμαρτυρία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσίπρα

Την έγγραφη διαμαρτυρία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίας Γεννιά, στον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε στα πρακτικά της Ολομέλειας ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστος Δήμας. Η βουλευτής Α' Πειραιά ζητά από τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει τις αλλαγές που επέρχονται στο οικογενειακό επίδομα, με τον προβληματισμό που εκφράζεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο να αφορά τον τρόπο που κατέληξε η επιστολή στα χέρια του βουλευτή της ΝΔ.

59d21fc71dc524e05b8b45e4

Του Άγγελου Προβολισιάνου

Πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Ο εισηγητής της ΝΔ, Χρίστος Δήμας, από το βήμα της Βουλής κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή διαμαρτυρίας της κυβερνητικής βουλευτού, Γεωργίας Γεννιά, η οποία διαφωνεί με τις αλλαγές που επέρχονται στο οικογενειακό επίδομα.

«Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτέκνων και τριτέκνων επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω» σημειώνεται στην επιστολή και προστίθεται πως «και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ».

Η βουλευτής Α’ Πειραιά εξηγεί δε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων στις προαναφερθείσες οικογενειακές κατηγορίες και κυρίως λόγω της οριζοντοποίησης των όρων χωρίς τις απαιραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις.

«Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών και πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι, πιστεύω, δικαιολογημένη» συμπεράνει και καταλήγει ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει τις τροποποιήσεις.

«Δεν τίθεται ζήτημα καταψήφισης»


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, η Γεωργία Γεννιά, η οποία είχε καταψηφίσει το άρθρο 3 για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, δεν προτίθεται να διαφοροποιηθεί κατά τη ψήφιση της εν λόγω ρύθμισης. 

Ωστόσο, δεν παύει να προκαλεί ερωτηματικά στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» το πώς διέρρευσε ένα εσωτερικό έγγραφο, το οποίο έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr από κοινοβουλευτικές πηγές, εκφράζεται μεν προβληματισμός, αλλά από την άλλη επισημαίνουν πως πλέον δεν τους προκαλούν και ιδιαίτερη εντύπωση τα πεπραγμένα της κ. Γεννιά.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…