Πρωτοφανείς αντιδράσεις για το μήνυμα της συζύγου του καναδού πρωθυπουργού για την Ημέρα της Γυναίκας

Το μήνυμα της συζύγου του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό για την Ημέρα της Γυναίκας προκάλεσε πρωτοφανείς και άκρως υπερβολικές αντιδράσεις ακόμη και από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

58c02c111dc5245f288b4660

Η Σοφί Γκρεγκουάρ, ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό της Instagram μια φωτογραφία που τη δείχνει και κρατιέται από το χέρι με τον σύζυγό της και να κοιτάζονται στα μάτια, ενώ έγραψε το εξής μήνυμα: «Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας γιορτάζουμε τα αγόρια και τους άνδρες που μας ενθαρρύνουν να είμαστε αυτές που είμαστε πραγματικά, που συμπεριφέρονται στα κορίτσια και στις γυναίκες με σεβασμό»,

Κάλεσε παράλληλα τις γυναίκες να δημιουργήσουν ένα κίνημα που θα προτρέπει περισσότερο τους άνδρες να μάχονται μαζί με τις γυναίκες για ένα καλύτερο αύριο. «Φωτογραφηθείτε πιασμένες χέρι χέρι με τον σύντροφό σας και αναρτήστε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» προσέθεσε η Σοφί Γκρεγκουάρ.

Για ανεξήγητους η αλήθεια είναι λόγους οι αντιδράσεις σε αυτό το μήνυμα ήταν πολλές, με μια γυναίκα από το Βανκούβερ να σχολιάζει: «η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ημέρα γιορτής του φεμινισμού, που παράλληλα αναγνωρίζει τον μισογυνισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθημερινά. Δεν είναι μια ημέρα για τους άνδρες».

«Μου αρέσει το μήνυμα για την ισότητα, αλλά ίσως για άλλη ημέρα» έγραψε μια δεύτερη ενώ η συντηρητική βουλευτής και πρώην υπουργός Μισέλ Ραμπέλ σημείωσε ότι «ουδέποτε είχα ανάγκη να μου κρατούν από το χέρι». Αργότερα, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αράδιασε καμιά δεκαριά μηνύματα συμβουλεύοντας με απότομο τρόπο την Πρώτη Κυρία να ασχοληθεί με θέματα όπως η βία κατά των γυναικών ή ο εξαναγκαστικός γάμος.

Σημειώνεται πως η Σοφί Γκρεγκουάρ ήταν παρουσιάστρια στην καναδική τηλεόραση και σήμερα αναπτύσσει φιλανθρωπική δράση, ενώ μετέχει σε δημόσιες συζητήσεις που έχουν ως επίκεντρο κυρίως γυναικεία θέματα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…