Newsroom

Newsroom

Πρωτοβουλία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική καταδίκη των δηλώσεων Ντέισελμπλουμ

Πρωτοβουλία για διακομματική καταδίκη των δηλώσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου ανέλαβαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

58d2eab41dc524d7288b4685

Οι βουλευτές θεωρούν πως αυτές «εισάγουν στον πολιτικό διάλογο της καρδιάς της Ευρώπης το ρατσισμό και το σεξισμό με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» και οδηγούν σε διάκριση των ευρωπαίων πολιτών με όρους «Βορείων και Νοτίων».

«Αλγεινή εντύπωση και οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση Ντέισελμπλουμ τη Δευτέρα στην Frankfurter Allgemeine Zeitung», τονίζουν σε γραπτή διαμαρτυρία τους οι βουλευτές και συμπληρώνουν μεταξύ άλλων:

«Είναι εξωφρενικό να ακούγονται τέτοιες δηλώσεις από ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίες είναι δυστυχώς ενδεικτικές και των απόψεων της νεοφιλελεύθερης μερίδας των ευρωπαίων πολιτικών. Απόψεις, οι οποίες, αν δεν αναχαιτιστούν όσο ακόμη είναι καιρός από τους ίδιους τους πολίτες, θα οδηγήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε μια πολύ άσχημη και απευκταία μετάλλαξη. Η Ενωμένη Ευρώπη που κλείνει σε λίγο τα 60 χρόνια της, είναι αδύνατο να συνεχίσει την πορεία της βασισμένη σε ιδέες και πρακτικές, όπως αυτές που πρεσβεύει ο κ. Ντάισελμπλουμ. Καλούμε όλες τις γυναίκες, όλους τους ευρωπαίους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις δηλώσεις, και κυρίως, αυτές τις ιδέες, άμεσα και κατηγορηματικά».

Ο πρόεδρος του Eurogroup, είχε δηλώσει πως «στη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη, οι χώρες του βορρά της ευρωζώνης έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση», και ότι ο ίδιος, «ένας σοσιαλδημοκράτης, πιστεύει ότι η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική, όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις και δεν μπορεί να σπαταλά όλα του τα χρήματα για ποτά και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητεί υποστήριξη».

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…