Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε έναν τελικό που οδηγήθηκε στα πέναλτι, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε τελικά της Ατλέτικο Μαδρίτης και κατέκτησε για 11η φορά στην ιστορία της το Τσάμπιονς Λιγκ

574a16861dc524f4308b5046

Στον τελικό του Μιλάνου, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε πιο επιθετικά χάνοντας ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στο 6ο λεπτό με προβολή του Κασεμίρο που απέκρουσε ο Ομπλάκ και με σου του Κρόος στο 9ο λεπτό.

Η «βασίλισσα» ανέβαινε διαρκώς και τελικά στο 15ο λεπτό πήρε προβάδισμα με γκολ του Σέρχιο Ράμος. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά και ο Σέρχιο Ράμος με προβολή από κοντά έκανε το 1-0, με το ριπλέι να δείχνει πως ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ και στην έναρξη του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου, ο Πέπε αποφάσισε να κάνει δώρο στην Ατλέτικο ανατρέποντας τον Φερνάντο Τόρες μέσα στην περιοχή. Ο Γκριέζμαν εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Παρά το χαμένο πέναλτι, η Ατλέτικο δεν πτοήθηκε και κυριάρχησε στο παιχνίδι. Μάλιστα έχασε τρεις ευκαιρίες να ισοφαρίσει, στο 54ο λεπτό με σουτ του Σάβιτς που κατέληξε άουτ, στο 58ο λεπτό με τον Κόκε και στο 59ο με τον Σαούλ.

Ρονάλντο και Μπέιλ δεν κατάφεραν να δώσουν προβάδισμα δύο τερμάτων στη Ρεάλ και λίγη ώρα αργότερα η Ατλέτικο Μαδρίτης ισοφάρισε το σκορ. Ο Χουανφράν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Καράσκο πλάσαρε κάνοντας το σκορ 1-1.

Το σκορ παρέμεινε μέχρι το 90ο λεπτό και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου δεν υπήρξαν ευκαιρίες για γκολ με τους παίκτες να είναι εμφανώς κουρασμένοι.

Ο αγώνας θα κρινόταν πλέον στα πέναλτι. Ο Βάθκεθ έβαλε το πρώτο για τη Ρεάλ και ο Γκριεζμάν ισοφάρισε σε 1-1. Το 2-1 το έκανε ο Μαρσέλο, ο Γκάμπι ισοφάρισε σε 2-2, ο Μπέιλ έδωσε προβάδισμα στη βασίλισσα σε 3-2 και ο Σαούλ ισοφάρισε σε 3-3. Ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε το τέταρτο πέναλτι της Ρεάλ και ευστόχησε, κάτι όμως που δεν έκανε ο Χουανφράν. Ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστοχώντας στο 5ο πέναλτι έδωσε την κούπα στην Ρεάλ Μαδρίτης.